Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο 15χρονος που εκμεταλλεύτηκε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να «γδύσει» δύο 12χρονες


Ο 15χρονος επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες μέσω ειδικού προγράμματος και τις διακίνησε στο Instagram


Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη την Τρίτη 2 Μαΐου, στην περιοχή του Ασπροπύργου, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 15χρονος, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας ευπρεπείας και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος αφού υπέκλεψε τις φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις επεξεργάστηκε, μέσω ειδικού προγράμματος, ώστε να φαίνονται γυμνές οι ανήλικες.

Αμέσως μετά ο 15χρονος απέστειλε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σε τουλάχιστον τρεις συμμαθητές του, κατά την διάρκεια κοινής συνομιλίας τους, μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 15χρονος εκμεταλλεύτηκε τις «μαγικές» ιδιότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης


Τις «μαγικές» ιδιότητες ενός προγράμματος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως εκμεταλλεύτηκε ο 15χρονος για να εκθέσει σε κοινή θέα τα γυμνά σώματα δυο δωδεκάχρονων κοριτσιών.

Πρόκειται για πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης, σκανάρει εικόνες και, μέσω ενός αλγόριθμου, αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα- όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, σε κάθε εικονιζόμενο. Κάπως έτσι υποτίθεται πως αποκαλύπτεται το γυμνό σώμα.

Με αυτό το τρόπο ο 15χρονος από τον Ασπρόπυργο προσπάθησε να «γδύσει» τις δυο 12χρονες. Αφού έβαλε τις φωτογραφίες τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατάφερε να αφαιρέσει τα ρούχα τους, στη συνέχεια ανέβασε στο Instagram, σε κοινή συνομιλία που είχε με άλλους συμμαθητές του, τα επίμαχα γυμνά στιγμιότυπα. Τα δυο 12χρονα κορίτσια απεικονίζονταν γυμνές και μάλιστα φαινόταν γυμνό όλο τους το σώμα από την μπροστινή πλευρά. Σύμφωνα με στοιχεία μέσα από την δικογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες «αποτελούν προϊόν επεξεργασίας σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή». Τα δυο κορίτσια έχουν τις ίδιες φωτογραφίες ανεβασμένες στα προφίλ τους στο Instagram αλλά με ρούχα και προκύπτει ότι ο 15χρονος τις απέσπασε για να τις επεξεργαστεί.

Τα δυο κορίτσια που διασυρθήκαν στον περίγυρο τους από τις πράξεις του 15χρονου, ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι προσήλθαν στο Α.Τ Ασπροπύργου και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του 15χρόνου. Επιπλέον, κατέθεσαν εκτυπωμένες και τις φωτογραφίες που είχε κατασκευάσει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σχετική έρευνα.

Σημειωνεται ότι μια απο τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί αντίστοιχα προγράμματα είναι η Deepsukebe. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να “γδύνουν” επώνυμους αλλά και ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η Deepsukebe έχει βρεθεί στο στόχαστρο χιλιάδων επικριτικών σχολίων καθώς θεωρήθηκε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι δεν αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Ενδεικτική φώτο από το site Deepsukebe:



Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !