Τι είναι ο «Κύβος» που φτιάχνουν στην Σαουδική Αραβία και είναι η πύλη για έναν άλλο κόσμο


Το μέλλον άρχισε να φτιάχνεται

Στη Σαουδική Αραβία, ήδη σχεδιάζουν το μέλλον συλλέγοντας στοιχεία και δεδομένα από την κλιματική αλλαγή, την εξάντληση των πόρων και τις μετακινήσεις πληθυσμών που θα γίνουν στο μέλλον.

Και ενώ κανείς θα περίμενε πως η χώρα θα αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω του αφιλόξενου εδάφους και των θερμοκρασιών, τα χρήματα που έχουν βγάλει τόσα χρόνια από τους φυσικούς πόρους, επενδύονται σε project που στο μέλλονθα αλλάξουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Το Mukaab αποτελεί μέρος του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου Saudi Vision 2030, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη ριζική και συνολική ανάπλαση της συνοικίας New Murabba, έκτασης 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και στην ανάδειξή της ως το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην Σαουδική Αραβία.

Θα απαρτίζεται από ένα εντυπωσιακό μείγμα κατοικιών, ξενοδοχείων, χώρων γραφείων αλλά και υπαίθριων πάρκων και διαδρόμων, ενώ θα απέχει από το αεροδρόμιο του Ριάντ, μόλις 20΄.


Το κόστος δεν έχει διαρρεύσει, αλλά αντιθέτως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, τα ποσά που υπολογίζουν να βγάλουν σε 5 χρόνια από το φιλόδοξο σχέδιο και αυτά ανέρχονται σε 50 δις δολάρια.

Ο Κύβος θα έχει ύψος 400 μέτρα, θα έχει πολλά επίπεδα, όπου θα βρίσκονται καλλιέργειες, χώροι πρασίνου, κατοικίες και καταστήματα.

Τα δημοσιέυματα αναφέρουν πως σε όλη αυτή την εμβληματική έκταση του Mukaab, αλλά και στην αναγεννημένη συνοικία του New Murabba θα ανεγερθούν συνολικά 100.000 οικιστικές μονάδες, θα στεγαστούν 9.000 δωμάτια υπερπολυτελών ξενοδοχείων, θα δημιουργηθούν εμπορικά καταστήματα συνολικού εμβαδού 980.000 τ.μ., αλλά και γραφεία 1,4 εκατομμυρίων τ.μ.

Επίσης, μέσα στα άμεσα σχέδια είναι, ένα πανεπιστήμιο τεχνολογίας και design, ένα θέατρο πολλαπλών χρήσεων αλλά και περισσότεροι από 80 χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !