Σeξ αντί ενοικίου: Ένα θέμα που παίρνει διαστάσεις


Το θέμα απασχολεί πλέον και τις κυβερνήσεις


Μία στις 50 γυναίκες στη Βρετανία κάτω των 40 ετών έχει δεχθεί έντονες πιέσεις για να υποκύψει σε προτάσεις για ερωtική συνεύρεση με αντάλλαγμα τη δωρεάν παραμονή σε σπίτια ιδιοκτητών ακινήτων.

Ένα θέμα που παίρνει διαστάσεις στη Βρετανία, αλλά και με αρκετά καταγεγραμμένα περιστατική σε Γαλλία και Γερμανία φαίνεται πως δημιουργήσει θόρυβο με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι τα αυτιά των κυβερνώντων.

Η ακρίβεια που πλήττει τις περισσότερες μεγαλουπόλεις στην Ευρώπη και η στασιμότητα στους μισθούς φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, όπως δείχνουν οι καταγγελίες των θυμάτων.

Ιδιοκτήτες ακινήτων πιέζουν τους ενοικιαστές για ερωtικές συνερεύσεις, όταν βλέπουν πως καθυστερούν να πληρώσουν το νοίκι ή αδυνατούν.

Σύμφωνα με έρευνα του Independent, το 2020, 30.000 πιέστηκαν να κάνουν σeξ με αντάλλαγμα φθηνότερο νοίκι η διευκόλυνση στην εξόφληση του χρέους τους. Τη τελευταία διετία όμως τέτοιου είδους κρούσματα έχουν εκτοξευθεί με τις αρχές μόνο στη Βρετανία να μιμούν για περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις.

Το ίδιο σκηνικό φαίνεται πως συμβαίνει και στη Γαλλία, ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές, όπου πλήττονται από την ανεργία και την φτώχεια.


Φιλανθρωπικές οργανώσεις καταγγέλουν πως το φαινόμενο πλέον είναι τόσο μεγάλο, που οι περισσότερες γυναίκες που έπεσαν θύματα τέτοιων πιέσεων το θεωρούν δεδομένο και ενδίδουν, για να μπορέσουν να βοηθήσουν στα έξοδα του σπιτιού.

Η κυβέρνηση ήδη έχει βάλει τη συγκεκριμένη πίεση από πλευράς ιδιοκτητών στο νόμο περί σeξουαλικών εγκλημάτων και ενθαρρύνει τις γυναίκες να καταγγέλουν άμεσα τα περιστατικά, ακόμα και όταν είναι υπό μορφή πρότασης, και όχι εκβιασμού.

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Λατινική Αμερική εκεί που τέτοιου είδους πιέσεις φτάνουν μέχρι και το 25% των γυναικών που νοικιάζουν σε περιοχές με χαμηλά εισοδήματα.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάνουν λόγο για βιασμό, αφού το θύμα όσες φορές προσπάθησε να βρει το δίκιο του έπεσε πάνω σε μια σκληρή γραφειοκρατία, όπου οδηγούσε το θύμα σε αδιέξοδο και τελικά στη μη τιμωρία του ιδιοκτήτη.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !