Η Κίνα δηλώνει ότι εντόπισε πιθανά σήματα εξωγήινων!


Συναγερμό προκάλεσε έκθεση στην επίσημη κρατική εφημερίδα της χώρας, η οποία «κατέβηκε» λίγο αργότερα, χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι. Τι εντόπισε το Sky Eye.

 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι το γιγάντιο τηλεσκόπιό της Sky Eye μπορεί να εντόπισε σημάδια εξωγήινων πολιτισμών, σύμφωνα με έκθεση της κρατικής εφημερίδας Science and Technology Daily, η οποία στη συνέχεια φάνηκε να διέγραψε την αναφορά και τις δημοσιεύσεις σχετικά με την ανακάλυψη, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που ανιχνεύθηκαν από το Sky Eye -το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο- διαφέρουν από τα προηγούμενα που καταγράφηκαν και ερευνώνται περαιτέρω, ανέφερε η έκθεση επικαλούμενη τον Zhang Tonjie, επικεφαλής επιστήμονα μιας ομάδας αναζήτησης εξωγήινου πολιτισμού που χρηματοδοτείται από το Normal University του Πεκίνου και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπέρκλεϊ.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η αναφορά αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της Science and Technology Daily, της επίσημης εφημερίδας του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, παρότι η είδηση είχε ήδη αρχίσει να γίνεται δημοφιλής στο κοινωνικό δίκτυο Weibo και αναμεταδόθηκε από άλλα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων κρατικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Sky Eye, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας και έχει διάμετρο 500 μέτρων, ξεκίνησε επίσημα έρευνα για εξωγήινη ζωή. Η ομάδα εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων που συλλέχθηκαν το 2019 και βρήκε ένα άλλο ύποπτο σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης στόχων σε εξωπλανήτες, δήλωσε ο Zhang, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Sky Eye της Κίνας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη ραδιοφωνική ζώνη χαμηλής συχνότητας και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, φέρεται να είπε ο Zhang. Τα ύποπτα σήματα θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι επίσης κάποιου είδους ραδιοπαρεμβολές και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, πρόσθεσε.

Οι κλήσεις του Bloomberg News προς τη Science and Technology Daily για διευκρινίσεις δεν απαντήθηκαν.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !