«Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»: 73 εκδηλώσεις, στις γειτονιές της πόλης με ελεύθερη είσοδο



Συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους θα φιλοξενηθούν φέτος το καλοκαίρι σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο.


Ο Δήμος Αθηναίων μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε σε καλλιτέχνες διαμόρφωσε το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου (ΟΠΑΝΔΑ), και φέρνει κοντά κοινό και καλλιτέχνες σε 17 γειτονιές της Αθήνας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου με 73 εκδηλώσεις.

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο λόφος Λαμπράκη, οι πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίνστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων και ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη είναι τα σημεία που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Από αυτό το πολιτιστικό ταξίδι στις γειτονιές της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τα οποία συμπράττουν με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

«Ο πολιτισμός είναι αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Να βγούμε, να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε στα άλση, στα θέατρα και στις πλατείες της γειτονιάς μας, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας και τις παρέες μας. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε με το νέο μας πρόγραμμα “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”, στηρίζοντας και πάλι, όπως κάναμε την περίοδο της πανδημίας, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε υπέροχα αθηναϊκά πολιτιστικά καλοκαίρια!», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ταυτόχρονα, όλες οι τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, πολιτιστικά νέα, μουσεία, venues είναι εύκολα προσβάσιμες μέσα από το επίσημο portal του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και της εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ Culture Is Athens δωρεάν σε IOS ή Android.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !