Αμαζόνιος: «Δολοφονήσαμε και διαμελίσαμε τον Βρετανό δημοσιογράφο και τον ειδικό»


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Βρετανού δημοσιογράφου και του ειδικού στους ιθαγενείς του Αμαζονίου.

Οι δυο Βραζιλιάνοι ύποπτοι για την εξαφάνιση του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του ειδικού στους ιθαγενείς του Αμαζονίου Μπρούνο Περέιρα, ομολόγησαν σήμερα ότι σκότωσαν και διαμέλισαν τους δύο άνδρες, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια CNN Brasil και Band News.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέφερε ότι συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του Φίλιπς και του Περέιρα στο πλαίσιο μιας «έρευνας για ανθρωποκτονία» και μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων. Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι είδαν αστυνομικούς να οδηγούν έναν άνδρα, ο οποίος είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα, στον ποταμό όπου χάθηκαν τα θύματα.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την «ομολογία» των δραστών.

Οι ύποπτοι είναι ένας ψαράς, ο Αμαρίλντο ντα Κόστα ή «Πελάντο» και ο αδελφός του Οσένεϊ ντα Κόστα ή «Ντος Σάντος», 41 ετών.

Ο Αμαρίλντο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για κατηγορίες που σχετίζονταν με κατοχή παράνομων όπλων και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να ερευνήσει η αστυνομία την ανάμιξή του στην υπόθεση της εξαφάνισης των δύο ανδρών. Ο Οσένεϊ συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης. Η οικογένειά τους επιμένει ότι δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στην υπόθεση αυτή.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !