Έρευνα που θα αναστατώσει! Το πλαστικό σε κάνει να παχύνεις


Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νορβηγία διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό σε κάνει να παχύνεις


Ενώ τα προϊόντα από πλαστικό έχουν καλύψει την καθημερινότητάς μας, έρχεται μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία που καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που θα αναστατώσει τα υπέρβαρα άτομα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα πλαστικά προϊόντα παχαίνουν. Επιστήμονες στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας πήραν 34 διαφορετικά πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά καθημερινά, όπως πλαστικά μπουκάλια, σφουγγάρια κουζίνας και χτένες, και ερεύνησαν ποιες χημικές ουσίες περιείχαν.

ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ

Ενώ υπάρχουν περισσότερα από 55.000 διαφορετικά χημικά συστατικά σε πλαστικά προϊόντα, έχει προσδιοριστεί ότι 11 από αυτά μπορούν να επηρεάσουν τον ανθρώπινο μεταβολισμό και να συμβάλουν στην αύξηση βάρους. Χημικές ουσίες στο πλαστικό διαρρέουν επίσης στο ανθρώπινο σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Σε εργαστηριακά πειράματα, διαπιστώθηκε ότι οι χημικές ουσίες από πλαστικά προϊόντα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Ο αναπληρωτής καθηγητής Μάρτιν Βάγκνερ, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε: «Τα πειράματά μας δείχνουν ότι ορισμένες ουσίες σε συνηθισμένα πλαστικά προϊόντα είναι οι παράγοντες πίσω από το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία.»
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !