Έφυγε από την ζωή στα 88 του χρόνια ο Don Wilson, ιδρυτικό μέλος των Ventures



Ο Don Wilson ήταν ιδρυτικό μέλος των Ventures, ένα από τα πιο δημοφιλή instrumental γκρουπ όλων των εποχών. 

Γράφει ο Κυριάκος Ηλιάδης.


Ο Ντον Γουίλσον, συνιδρυτής και κιθαρίστας της ρυθμικής κιθαρίστας του σημαντικού ορχηστρικού ροκ συγκροτήματος Ventures , πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών.

Η οικογένεια του Wilson επιβεβαίωσε αρχικά στον δημοσιογράφο του Seattle Saint Bryan ότι ο κιθαρίστας «πέρασε ειρηνικά» από φυσικά αίτια στην Τακόμα της Ουάσιγκτον.

«Ο μπαμπάς μας ήταν ένας καταπληκτικός κιθαρίστας που άγγιξε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το συγκρότημα του, The Ventures», είπε ο γιος του Don, Tim Wilson, σε μια δήλωση.

 «Θα έχει τη θέση του στην ιστορία για πάντα. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε πολύ. Θα μας λείψει.”



Ο Don Wilson και ο κιθαρίστας/μπασίστας Bob Bogle σχημάτισαν τους Ventures το 1958, όταν και οι δύο ήταν εργάτες οικοδομών στην περιοχή του Σιάτλ αλλά εργάζονταν παράλληλα και ως μουσικοί. 

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, η ερμηνεία του "Walk, Don't Run" χωρίς λόγια, μόνο με μια ηλεκτρική κιθάρα από τον Johnny Smith’s των Ventures, ανέβηκε στο νούμερο δύο στο Hot 100. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στα 100 καλύτερα τραγούδια για κιθάρα όλων των εποχών του Rolling Stone .

Το ["Walk, Don't Run"] ξεκίνησε ένα εντελώς νέο κίνημα στο rock & roll," είπε ο John Fogerty όταν εισήγαγε τους Ventures στο Rock and Roll Hall of Fame. «Ο ήχος του έγινε «surf music» και το θράσσος του ήχου του ενίσχυε τους κιθαρίστες παντού».

Ποιος δεν έχει ακούσει το "Hawaii Five-0" μερικά από τις τόσες επιτυχίες τους. 


R.I.P. Don Wilson
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !