Η Μαργαρίτα μας λύπησε όταν έφυγε από το MasterChef - Τώρα πάει καρφί για την πρωτιά... Γιατί διαφέρει από όλους!


H Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι γεννημένη μαγείρισσα. Έχει έμφυτο ταλέντο. Όπως αναγνώρισε και ο Σωτήρης Κοντιζάς, φαντάζεται τη γεύση στο μυαλό της πρώτα και μετά τη βγάζει στο πιάτο. Tο πιθανότερο θα κάνει μεγάλη καριέρα. Αλλά δεν την αγαπήσαμε ως κοινό του MasterChef επειδή μαγειρεύει καλά. Την λατρέψαμε επειδή είναι η μοναδική παίκτρια ριάλιτι που έδειξε αγνότητα, ανάληψη ευθυνών, έλλειψη ανταγωνισμού, απουσία ίντριγκας και καμία μα καμία ναρκισσιστική ματαιοδοξία και ξερολίαση.

Δεν ξέρω τι νερό πίνουν στην Καλλονή της Μυτιλήνης και βγάζουν τέτοια μαργαριτάρια, αλλά αυτή η κοπέλα μπορεί να πάει την ελληνική γαστρονομία -που άγεται και φέρεται από τα ντοκιμαντέρ του Netflix και τα trends που διαβάζουν οι σεφ  στο Bon Appétit Magazine- πίσω στις ρίζες της εποχικότητας και της εντοπιότητας. Μαζί με Έλληνες σεφ (μας έρχεται πχ στο μυαλό ο Μανώλης Παπουτσάκης) μπορούν να φέρουν στο τραπέζι μας ντόπια φρέσκια ύλη και παράδοση. Κάπου γκώσαμε με τόσο σούσι λες κι έχουμε ορυζώνες από τον Αλιάκμονα μέχρι την Πελοπόννησό.

Γιατί να τρώμε φύκια νόρι σε κάθε μοντέρνο νέο εστιατόριο και όχι χοχλιούς μπουμπουριστούς; Γιατί το καλοκαίρι στα νησιά των διακοπών μας ψάχνουμε μέσα σε χωματόδρομους τις ταβέρνες με τα γεμιστά και τα χόρτα και στην Αθήνα φωτογραφίζουμε για το Instagram ramen σούπες;

Για αυτήν η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρό της. 

 Η 27χρονη μαγείρισσα ανακηρύχθηκε η νικήτρια του Silver Award, με έπαθλο 10.000 ευρώ. Η αντίδραση της Μαργαρίτας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν πραγματικά απολαυστική. «Δεν είχα φανταστεί ότι θα έχω τόσα λεφτά ποτέ». Εκεί είδαμε καρδούλες. Και αποφασίσαμε ότι αυτό το κορίτσι που έκανε σεζόν 7 μήνες για να της μείνουν με το ζόρι 3000 χιλιάρικα στην άκρη ήταν μια από εμάς. 

Η Μαργαρίτα ήταν απλά ο εαυτός της. Αναπολογητικά. Δεν έκανε λυκοφιλίες, δεν ήθελε το χρίσμα του αρχηγού, δεν επέβαλλε -κακώς βέβαια- την άποψή της στα αγόρια που νόμιζαν ότι ήξεραν καλύτερα. Ήθελε απλά να μαγειρεύει. Και να την πάρει ο Χρήστος με παπά και με κουμπάρο. «Χρήστο, βρήκαμε τα λεφτά για τον γάμο. Μετά μη μου λες ότι δεν έχουμε λεφτά για παντρειές και τέτοια. Ράψου, βρες κοστούμι, κούρδισε το μπουζούκι σου και πάμε. Εγώ θα σε πάρω όταν βγούμε από εδώ και ας μη με θες», είπε  στην κάμερα του «MasterChef 5». Και φυσικά η αλήθεια της έσπασε τον τηλεοπτικό τοίχο και μπήκε στο σαλόνι μας και μας ζέστανε την ψυχή.

Η Μαργαρίτα είναι μια γυναίκα, μια σεφ in the making και μια μαγείρισσα που θέλουμε να φάμε από τα χεράκια της. Δεν ήταν ένα κορίτσι να το βάλεις να αντιγράψει μια συνταγή. Αυτό το κάνει και η μαμά μου από τον Άκη. Η Μαργαρίτα έφτιαχνε τη συνταγή. Και στην πραγματική ζωή -εκτός παιχνιδιού- είμαστε διατεθειμένοι να την πληρώσουμε για να μας ταΐσει. Κι αυτό δεν μπορούμε να το πούμε για όλους τους παίκτες ριάλιτι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το παιχνίδι.

provocateur.gr

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !