Διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από βόμβα μολότοφ - Αστυνομικοί έσβησαν τη φωτιά στο πόδι του άνδρα και τον συνέλαβαν



Οδομαχίες, ρίψη χημικών και τραυματισμοί ακολούθησαν τις πορείες φοιτητών που διοργανώθηκαν σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την κατάσταση να ξεφεύγει για μια ακόμη φορά από κάθε έλεγχο.

Ειδικότερα, σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και στο χώρο του Πεδίου του Άρεως, όταν περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των φοιτητών επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών και κυνηγώντας τους μέχρι το Πεδίον του Άρεως.

  • Δείτε πλάνα από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ:

Νωρίτερα, εξάλλου, σημειώθηκαν ταραχές στη Θεσσαλονίκη, έξω από τη ΔΕΘ, όπου φοιτητές συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, έπειτα από «βροχή» μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, ενώ υπήρξαν τουλάχιστον δύο τραυματισμοί, ο ένας εκ των οποίων διαδηλωτής και ο δεύτερος αστυνομικός, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, όσον αφορά στον διαδηλωτή, όπως μπορούμε να δούμε σε βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε άμεση επέμβαση των αστυνομικών, προκειμένου να τον βοηθήσουν με πυροσβεστήρα, καθώς είχε τυλιχτεί στις φλόγες!

  • Δείτε το βίντεο από τη σωτήρια επέμβαση των αστυνομικών:

Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια σύλληψης κουκουλοφόρου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με έγκαυμα στο πόδι, όταν έπεσε σε εστία φωτιάς που προκλήθηκε από ρίψη μολότοφ. Επίσης, έχουν σημειωθεί φθορές από φωτιά σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα.

   

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν η πορεία, η οποία αποτελούνταν από περίπου 5.000 άτομα, έφτανε προς το τέλος της και λίγο πριν μπουν οι διαδηλωτές στο χώρο του πανεπιστημίου. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην περιοχή του Σιντριβανίου, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς τους χώρους του ΑΠΘ.

  • Δείτε πλάνα από τα επεισόδια στη ΔΕΘ:

newsbreak.gr 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !