«Όχι» από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για χαλάρωση μέτρων και άνοιγμα εμπορικών


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η οποία θα καλείται να αποφασίσει τα επόμενα βήματα για το σταδιακό «άνοιγμα» δραστηριοτήτων.

Τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με τα νοσοκομεία της επικράτειας να ασφυκτυούν υπό την πίεση των εφιαλτικών βαρδιών καθημερινά, η κυβέρνηση προχώρησε σε άνοιγμα του λιανεμπορίου, των διαδημοτικών μετακινήσεων και των λυκείων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την εβδομάδα δεν θα ανακοινωθεί νέα «χαλάρωση».
Αυστηρή στάση κρατούν οι ειδικοί

Η Επιτροπή κρατά αυστηρή στάση και δεν συμφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, ενώ ταυτόχρονα ζητούν να διατηρηθεί το click away και το click in shop με αποστολή SMS στο 13032 και τρίωρο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η πλειοψηφία της Επιτροπής ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας εισηγούνται να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα ως έχουν. Εκτός από τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν κλειστά και τα κέντρα αισθητικής. Όσο για την επιστροφή των μαθητών στα φορντιστήρια; Η Επιτροπή δεν έθεσε καν το θέμα στο τραπέζι.

Αν το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίσει να παραμένει υψηλό και τις επόμενες μέρες, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, εισήγηση την οποία υποστηρίζουν ήδη πολλά από τα μέλη της Επιτροπής.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !