Πως γεννήθηκαν οι "κακές συνήθειες" του Μίλτου Πασχαλίδη


Το 1995, και ενώ ετοίμαζε με τον Μάνο Ξυδούς τον πρώτο του δίσκο, ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι στον φίλο και παραγωγό του. Ο Μάνος ακούει το τραγούδι και του λέει πως «δεν πρέπει να μπει σ’ αυτό το δίσκο, αλλά πρέπει να γίνει τίτλος για τον επόμενο». 

Όπερ και εγένετο! 

Το 1998 κυκλοφορούν από την MINOS-EMI οι «Κακές συνήθειες», με διαφορά ο καλύτερος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη και φυσικά ένας από τους δίσκους που θα μνημονεύουμε ως δίσκο σταθμό της γενιάς των τραγουδοποιών. Αν και όχι ικανή, σίγουρα αναγκαία συνθήκη για να χαρακτηριστεί έτσι ένας δίσκος είναι να μπορεί να σταθεί ως μουσικό έργο. 

Και μπορεί αυτός ο δίσκος να περιέχει διαχρονικές επιτυχίες, αλλά βασικά περιέχει 10/10 καλά τραγούδια. Ο δίσκος είχε σημαντικές επιτυχίες. Βασικά, το ομώνυμο του δίσκου, οι «Κακές συνήθειες» που ξεχώρισε στην προτίμηση του κόσμου και, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Μίλτος, ήταν και το τραγούδι που έκλεισε δια παντός για τον ίδιο την πόρτα στην καριέρα του μαθηματικού. Ένα τραγούδι το οποίο ο Πασχαλίδης κατηγορήθηκε πως έκλεψε από το «Φιλαράκι» της Σοφίας Βόσσου. 

Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει -και μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει- πως αν και αποδέχεται τις κατηγορίες περί «κλοπής», η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι από το οποίο «εμπνεύστηκε» τη μουσική από τις «κακές» του «συνήθειες» δεν είναι το «Φιλαράκι» αλλά το «Wonderful Tonight», του Eric Clapton. Στο δίσκο β’ φωνή κάνει ο Χρήστος Θηβαίος και η μέρα της ηχογράφησης έμελλε να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και των δύο αφού ο Θηβαίος πήγε να τραγουδήσει στο στούντιο ενώ λίγο νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα του. 

Πηγή: Sin Radio
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !