Ισραήλ: Με 65% εμβολιασμένους επιβάλλουν εκ νέου την μασκοφορία


Επανέρχεται η μασκοφορία στο Ισραήλ και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναβγεί. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ έφθασε τα 1.147, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με άλλα λόγια στο υψηλότερο επίπεδο από την 5η Μαΐου.

Η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, της ινδικής μετάλλαξης είναι γεγονός και κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να το αναχαιτίσει και από σήμερα γίνεται και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους!

Ο αρχίατρος της ομάδας κρούσης για τον κορωνοϊό δρ Νάχμαν Ας δήλωσε ότι το Ισραήλ ερευνά νέα «τεχνολογικά εργαλεία» για την επιβολή νέας καραντίνας, επικαλούμενος τις προηγούμενες προσπάθειες του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης. «Θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις στον τεχνολογικό χώρο» είπε.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, εντοπίστηκαν 175 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 840.813 περιπτώσεις.

Πάντως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο το προηγούμενο 24ωρο ενώ και ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε στους 26.

Στην παρούσα φάση, έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις το 65% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ· το ποσοστό στους ενήλικες φθάνει στο 85%, ενώ υπό το φόβο της μετάλλαξης Δέλτα καλούνται πλέον να εμβολιαστούν και οι ηλικίες 12 έως 15 ετών.

Ωστόσο προχθές Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επιβάλλει εκ νέου την υποχρέωση να φοριέται μάσκα προστασίας στη διάρκεια επαφών σε εσωτερικούς χώρους. Είχε αρθεί την 15η Ιουνίου, όμως έκτοτε διαγνώστηκαν εκατοντάδες κρούσματα.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !