Γκώσαμε από αλαζόνες της εξουσίας που μοιράζουν τα λεφτά μας δεξιά και αριστερά - Το podcast της Παρασκευής, 5 Μαϊου 2023 με την αιρετική φωνή του Θοδωρή Τσέλα



Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας για την κάλυψη της διαφοράς του ενοικίου για τη μεταφορά του σήματος από την Digea εξήγγειλε τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση.


To ποσό αυτής της ενίσχυσης ανέρχεται σε 200.000 ευρώ ανά τηλεοπτική επιχείρηση και το ποσό που θα δοθεί είναι έως 1.000.000 ευρώ κατ’ έτος.

Η παραπάνω ρύθμιση δεν είναι παρά ο τελευταίος κρίκος στο παζλ των δεκάδων διευκολύνσεων που παρήχε η κυβέρνηση Μητσοτάκης στους καναλάρχες την τελευταία τετραετία.

Υπενθυμίζεται πως με διαδοχικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της «γαλάζιας» παράταξης τα κανάλια μπόρεσαν να μειώσουν δραματικά και τους εργαζομένουςπου θα έπρεπε να διαθέτουν για να έχουν την χρήση της άδειας, καθώς για την κάλυψη του αριθμού των 400 υπαλλήλων μπορούν πλέον να συνυπολογιστούν εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ανεξάρτητων εταιριών παραγωγής.

Δυστυχώς! Είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ, θεωρούν την Ελλάδα ιδιοκτησία τους. Επίσης, αντιμετωπίζουν τους φτωχοποιημένους πολίτες ως δουλοπάροικους, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν αβάσταχτους φόρους ώστε να εξασφαλίζουν τη δική τους καλοπέραση και την καλοπέραση όσων πληρώνουν με ζεστό κρατικό χρήμα για να τους προβάλλουν.

Ενα από τα βασικά αίτια της πτωτικής τροχιάς που διαγράφει η χώρα είναι η έλλειψη ελέγχου της εξουσίας από την πλευρά των ΜΜΕ.

Πώς να ελέγξεις αυτόν που σε πληρώνει ή που θα σε πληρώνει στο μέλλον;

Αν δεν ασκείται σωστά η δημοσιογραφία, τότε η εκάστοτε κυβέρνηση νιώθει σχεδόν «άτρωτη» και αντί να περιορίζει τα ατοπήματά της, τα πολλαπλασιάζει. Αυτό βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα ειδικά τούτη την περίοδο, η οποία κάθε άλλο παρά σε προεκλογικό τοπίο παραπέμπει.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς η κατάσταση θυμίζει κακόγουστο ανέκδοτο, όπου καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και, σωρηδόν, διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν σε μερικά δευτερόλεπτα να «χωρέσουν» τετριμμένα συνθήματα που έχουν ετοιμάσει από πριν.

Σε όλους αυτούς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υποβάλλεται κάποια «δύσκολη» ερώτηση, ούτε γίνεται διάλογος ουσίας μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων.

Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, κυβερνητικοί εταίροι και βουλευτές δεν «στριμώχνονται» από τους τηλεπαρουσιαστές για τις ανακολουθίες τους, για την ασυνέπεια λόγων και έργων, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ή των κομμάτων τους, δεν εξετάζονται σε μια σειρά από ζητήματα ώστε να διαπιστώσουν οι τηλεθεατές αν γνωρίζουν στοιχειωδώς τα θέματα που απασχολούν το κράτος, το έθνος, την κοινωνία.

Η γενική εντύπωση που δίνεται στο κοινό είναι ότι οι πολιτικοί εμφανίζονται στην τηλεόραση στο πλαίσιο διαφημιστικού προγράμματος, το οποίο έχει μεν δημοσιογραφικό «περιτύλιγμα» αλλά όχι το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Εδώ έφτασαν να αντικαταστήσουν την ΕΣΗΕΑ με την διακομματική επιτροπή, απαξιώνοντας το debate καθιστώντας τους δημοσιογράφους γλάστρες, απλά και μόνο για να παρουσιάσουν τους μονολόγους τους...

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !