Eurovision 2023: Μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας, αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό - Σουηδία και Φινλανδία τα μεγάλα φαβορί;


Ο μεγάλος τελικός της Eurovision για το 2023 απέχει μερικές ώρες μεγάλος τελικός απέχει μόλις λίγες ώρες και 26 χώρες ετοιμάζονται να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό στη M&S Bank Arena του Λίβερπουλ.

Η ελληνική συμμετοχή με τον Victor Vernicos και το «What They Say» δεν κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, όμως η Κύπρος με τον Andrew Lambrou προκρίθηκε, με τον νεαρό τραγουδιστής να «κλέβει» τις εντυπώσεις όχι μόνο με την ερμηνεία, αλλά και την εμφάνισή του.

Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξει η Αυστρία, ενώ τελευταίο στη σκηνή του διαγωνισμού θα ανέβει το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κύπρος διαγωνίζεται στην 7η θέση.

Τα προγνωστικά δείχνουν μέχρι στιγμής πως τον 67ο διαγωνισμό μουσικής θα κερδίσει η Loreen με το τραγούδι «Tattoo», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχει φέρει ξανά τη νίκη στη Σουηδία το 2012, με το «Euphoria».
Loreen - Tattoo (LIVE) | Sweden 🇸🇪 | First Semi-Final | Eurovision 2023
Tη δεύτερη θέση στα προγνωστικά καταλαμβάνει η Φινλανδία με τον Käärijä και το τραγούδι «Cha Cha Cha». Πρόκειται για ένα τραγούδι για πάρτι που αντιπροσωπεύει τη στιγμή που οι άνθρωποι ξεχνούν τα προβλήματά τους και βγαίνουν στην πίστα. Διαθέτει μια αλλαγή είδους στη μέση του τραγουδιού, η οποία, όπως λέει, αντιπροσωπεύει τη στιγμή που ο χαρακτήρας του τραγουδιού μεθάει λίγο μετά από μερικές piña coladas. Ο Käärijäjä έγραψε το τραγούδι με τους φίλους του μέσα σε μόλις 30 λεπτά και λέει ότι αλληλοσυμπληρώνονται καλά.

Käärijä - Cha Cha Cha | Finland 🇫🇮 | National Final Performance | Eurovision 2023
Στην τρίτη θέση των προγνωστικών συναντάμε την περσινή νικήτρια Ουκρανία με το κομμάτι «Heart of Steel» από το μουσικό συγκρότημα Tvorchi. Όπως έχουν δηλώσει ήδη, σκοπός του δεν είναι να φέρουν πάλι τη νίκη, αλλά να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από το τραγούδι τους, που συντονίζεται με το αδάμαστο πνεύμα του ουκρανικού λαού. Το κομμάτι γράφτηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία παρατήρησαν τη δύναμη και την άθραυστη φύση των Ουκρανών συμπατριωτών τους, ιδιαίτερα εκείνων που συμμετείχαν στην υπεράσπιση του έθνους τους.
TVORCHI - Heart Of Steel | Ukraine 🇺🇦 | Second Semi-Final | Eurovision 2023

Αναφορικά με την Κύπρο, βρίσκεται στη 20η θέση των προγνωστικών, ωστόσο η βραδιά σίγουρα θα έχει εκπλήξεις και ανατροπές.

Δείτε σε πίνακα τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των προγνωστικών
eurovision-2023-1205_cleanup_2

Ακολουθεί η σειρά των χωρών που διαγωνίζονται:
1. Αυστρία: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar?
2. Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração
3. Ελβετία: Remo Forrer – Watergun
4. Πολωνία: Blanka – Solo
5. Σερβία: Luke Black – Samo Mi Se Spava
6. Γαλλία La Zarra - Évidemment
7. Κύπρος: Andrew Lambrou – Break a Broken Heart
8. Ισπανία: Blanca Paloma - Eaea
9. Σουηδία: Loreen – Tattoo
10. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – Duje
11. Ιταλία: Marco Mengoni - Due vite
12. Εσθονία: Alika – Bridges
13. Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha
14. Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown
15. Αυστραλία: Voyager – Promise
16. Βέλγιο: Gustaph – Because of You
17. Αρμενία: Brunette – Future Lover
18. Μολδαβία: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
19. Ουκρανία: Tvorchi - Heart of Steel
20. Νορβηγία: Alessandra – Queen of Kings
21. Γερμανία: Lord Of The Lost - Blood & Glitter
22. Λιθουανία: Monika Linkytė – Stay
23. Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn
24. Σλοβενία: Joker Out – Carpe Diem
25. Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!
26. Ηνωμένο Βασίλειο: Mae Muller - I Wrote A Song

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 22:00. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό, θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !