November Rain - Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το πιο διάσημο τραγούδι των Guns `n` Roses



Ας ταξιδέψουμε πίσω στις αρχές της δεκαετίας του `90, αξίζει τον κόπο!


Tο 1992 κυκλοφόρησε μια από τις πιο συγκινητικές, συναισθηματικά έντονες και καλογραμμένες ροκ μπαλάντες, το November Rain των Guns 'n' Roses, ένα πραγματικό αριστούργημα, ίσως το σπουδαιότερο τους τραγούδι.

Παρόλο που το "November Rain" κυκλοφόρησε ως σινγκλ το 1992, στην πραγματικότητα εμφανίστηκε στο άλμπουμ του 1991 "Use Your Illusion I".

Το "November Rain" γράφτηκε από τον τραγουδιστή των Guns N' Roses – Axl Rose και ηχογραφήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ 1990 και 1991. Στην πραγματικότητα το έγραψε στο πιάνο του στις αρχές της δεκαετίας του '80…Το τραγούδι σε στυλ power-ballad έκανε τεράστιο σουξέ εκείνη την περίοδο που κυκλοφόρησε.

Στις ΗΠΑ, έφτασε στο νούμερο 3 στο Billboard Hot 100 chart και παγκοσμίως έφτασε στις πρώτες 10 θέσεις σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και άλλες. Επιπλέον, το "November Rain" είναι το μακρύτερο τραγούδι στην ιστορία που μπήκε στην πρώτη δεκάδα του Billboard Hot 100 chart - παίζει για 8:57 λεπτά. Η αρχική έκδοση, παρεμπιπτόντως, ήταν 25 λεπτών! Ωστόσο, έπρεπε να το συντομεύσουν – μια απολύτως κατανοητή κίνηση, έχοντας υπόψη τους τότε περιορισμούς στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Τα άλλα μέλη δε συμφωνούσαν


Ο ίδιος ο Axl Rose θα αποκαλύψει πως πίεζε τα άλλα μέλη της μπάντας να ηχογραφήσουν όλοι μαζί το «November Rain» και να το βάλουν σε άλμπουμ τους. Συνάντησε όμως σθεναρή αντίσταση καθώς οι υπόλοιποι δεν ήθελαν η μπάντα να κυκλοφορήσει μια συμφωνική μπαλάντα, όπως έκαναν άλλα γκρουπ, και επέμεναν στον σκληρό ήχο με τον οποίο είχαν ταυτιστεί οι Roses.

Με την πάροδο του χρόνου το «November Rain» μπήκε δικαιωματικά στο πάνθεον με τις κορυφαίες ροκ μπαλάντες όλων των εποχών. Σήμερα αποτελεί ένα κλασικό κομμάτι και ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ροκ μουσικής των 90s όπου μπάντες με σκληρό ήχο παρουσίασαν και μια διαφορετική πλευρά τους με συμφωνικές μπαλάντες γεμάτες συναίσθημα.

Σε μια συνέντευξη του ο Axl Rose ρωτήθηκε για τους στίχους του November Rain και είπε: «Αναφέρεται σε αυτή την κατάσταση που δεν θέλεις να είσαι, στην κατάσταση που καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια αγάπη χωρίς ανταπόκριση».


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !