Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 13 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση


Οι γυναίκες, κατά κύριο λόγο ηθοποιοί, μακιγιέζ και τεχνικοί, υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους 


- Αρνείται τις κατηγορίες ο ίδιος

Στη δίνη ενός νέου σκανδάλου #metoo στροβιλίζεται ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς ο ερευνητικός ιστότοπος «Mediapart» επικαλείται μαρτυρίες 13 γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ντεπαρτιέ φέρεται να τους συμπεριφέρθηκε «ανάρμοστα» στη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών σε εξωτερικούς χώρους από το 2004 έως το 2022.

Οι γυναίκες - ηθοποιοί, μακιγιέζ ή τεχνικοί – υποστηρίζουν ότι ο Ντεπαρντιέ τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους, ότι έκανε ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια και όποτε διαμαρτύρονταν σε άλλους, η απάντηση που λάμβαναν ήταν: «Εντάξει, μωρέ, ο Ζεράρ είναι!».

Οι κατηγορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι ο Ντεπαρντιέ την είχε βιάσει στο σπίτι του, στο Παρίσι το 2018, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.


Στην έρευνα του ιστότοπου «Mediapart», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι 13 γυναίκες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του 74χρονου ηθοποιού στα γυρίσματα έντεκα ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 μέχρι το 2022.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», τρεις από αυτές υποστήριξαν ότι είναι διατεθειμένες να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, αλλά δεν σκοπεύουν να του κάνουν μήνυση .

Aπό την πλευρά του, ο ερευνητικός ιστότοπος «Mediapart» θεωρεί ότι οι γυναίκες φοβούνται να τον μηνύσουν για δύο λόγους:

Πρώτον: Ο λόγος τους δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή του διάσημου ηθοποιού και δεύτερον ότι θα έχουν συνέπειες στην καριέρα τους εάν τον οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνήθηκε να συναντηθεί με δημοσιογράφους του ιστότοπου «Mediapart» ή να απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις τους, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο ηθοποιός «αρνείται επίσημα τις κατηγορίες».

Στις καταθέσεις του στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε ότι είναι «σεξουαλικό αρπακτικό» επισημαίνοντας ότι είναι ένας τζέντλεμαν που του αρέσει «το φλερτ».

Τόνισε επίσης κι ότι είναι αντίθετος «σε όλες τις μορφές βίας, φραστική, σωματική ή ψυχολογική».


H μαρτυρία μιας ηθοποιού που «καίει» τον Ντεπαρντιέ


Παίζοντας έναν μικρό ρόλο το 2014 στην ταινία «Big House», μία 24χρονη τότε ηθοποιός αφηγείται - υπό καθεστώς ανωνυμίας- στον γαλλικό ιστότοπο, τον τρόπο με τον οποίο ο Ντεπαρντιέ προσπάθησε να την αποπλανήσει ερωτικά.


«Ξαφνικά ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχωσε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, ένιωσα τα δάχτυλά του να προσπαθούν να αγγίξουν το εσώρουχό μου», είπε και πρόσθεσε:

«Τότε έσπρωξα μακριά το χέρι του αλλά εκείνος συνέχιζε... έγινε επιθετικός, προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο και να βάλει το δάχτυλό του. Συνειδητοποίησα ότι δεν έπαιζε τον ρόλο του. Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει».

Λίγα χρόνια μετά το περιστατικό, η γυναίκα απευθύνθηκε σε δικηγόρο, αλλά δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, θεωρώντας ότι το αδίκημα θα είχε παραγραφεί.


Τον Μάρτιο, όμως μετά τη συνέντευξη στη Mediapart, αποφάσισε να αξιοποιηθεί η μαρτυρία της από τη γαλλική Δικαιοσύνη «για να βοηθήσει» την Σαρλότ Αρνούλ, που ισχυρίζεται ότι έχει πέσει και αυτή θύμα σεξουαλικής επίθεσης του Γάλλου ηθοποιού:

«Θέλω ως γυναίκα να κάνω αυτό που μου αναλογεί και αρνούμαι να είμαι μέρος του προβλήματος επιτρέποντας τέτοια συμπεριφορά με τη σιωπή μου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !