Απίστευτη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε ποτέ και δημιουργεί «κάψιμο» στο διαδίκτυο (vid)
Μια απίστευτη θεωρία συνομωσίας έχει «κάψει» χιλιάδες χρήστες του TikTok.


Στις 15 Απριλίου 1912, ο Τιτανικός βυθίστηκε αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Λοιπόν, ναι, βυθίστηκε, και οι έρευνες, οι καταδύσεις και η γενική ιστορία βοηθούν να υποστηριχθεί αυτό το σημείο.

Όμως οι άνθρωποι αρχίζουν να αμφιβάλλουν μετά την παρακολούθηση ενός βίντεο από τον TikToker @_mia.w22_, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν στην πραγματικότητα ο Τιτανικός που βρήκε το άτυχο τέλος του πριν από περισσότερα από 100 χρόνια.
Στο βίντεο, ο TikToker εξηγεί σωστά ότι ο Τιτανικός κατασκευάστηκε το 1912 από την κατασκευάστρια εταιρεία White Star Line, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για δεκάδες άλλα πλοία, όπως το Olympic, που κατασκευάστηκε το 1911, και το Britannic, που κατασκευάστηκε το 1914.

Η Mia περιγράφει ότι το Olympic και ο Τιτανικός μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερό - και για να είμαστε δίκαιοι, μοιάζουν όντως αρκετά, με τις τέσσερις μεγάλες καμινάδες και το ασπρόμαυρο εξωτερικό τους.

Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι κανείς, εκτός από τους κατασκευαστές, δεν γνώριζε πώς έμοιαζαν τα πλοία στο εσωτερικό τους, και επομένως δεν θα μπορούσε να ξέρει από μέσα αν βρισκόταν στον Τιτανικό ή στο Olympic.

Σύμφωνα με τη θεωρία της Mia, η White Star Line βασίστηκε σε αυτή την έλλειψη γνώσης για το εσωτερικό για να ξεγελάσει ολόκληρο τον κόσμο, να βυθίσει σκόπιμα ένα πλοίο - σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στη διαδικασία - και να διεκδικήσει κάποια χρήματα από την ασφάλεια.

«Έλεγαν ότι ήταν πολλά λεφτά για να φτιάξουν τον Τιτανικό και θα είναι ακόμα περισσότερα λεφτά για να επισκευάσουν το Olympic, οπότε τι θα λέγατε να στείλουμε το Olympic αντί γι' αυτό, να το βυθίσουμε αυτό το χ**, να διεκδικήσουμε τα λεφτά της ασφάλειας και μετά να το σκουπίσουμε σαν να ήταν ο Τιτανικός για κάποια ανταλλακτικά»

Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι η White Star Line τοποθέτησε το Olympic ως τον Τιτανικό για εκείνο το μοιραίο ταξίδι στον Ατλαντικό.

Αλλά ας συνεχίσουμε, γιατί η θεωρία δεν σταματά εδώ.

Η Mia υποστηρίζει ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που γνώριζαν ότι το πλοίο θα βυθιζόταν, όπως ο τραπεζίτης J.P Morgan και ο σοκολατοποιός Milton Hershey, οι οποίοι ακύρωσαν τα ταξίδια τους με τον Τιτανικό.

Επισημαίνει επίσης εικόνες από αυτό που υποτίθεται ότι είναι ο Τιτανικός, αλλά υποστηρίζει ότι το πλοίο που παρουσιάζεται έχει τον ίδιο αριθμό φινιστρών με το Olympic - όχι με τον Τιτανικό.

Είναι τουλάχιστον τραβηγμένο, αλλά αυτό προφανώς δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να γοητευτούν από τη θεωρία.

Απαντώντας στο βίντεο της Mia, ένας θεατής έγραψε: «Δεν κάνω άλλη έρευνα, απλά θα το πιστέψω ολόψυχα».
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !