Δυνατή καταιγίδα στην Αττική: Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την Δευτέρα


Καταιγίδες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής 


Νέο έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) εξέδωσε η ΕΜΥ αναφέροντας ότι η κακοκαιρία Eva θα συνεχίσει να έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:


α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Μετά τις 12 το μεσημέρι εκδηλώθηκε καταιγίδα και έντονη βροχόπτωση στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής.
Εντωμεταξύη νωρίτερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων σχετικά με την κακοκαιρία «EVA».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας. Σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της κακοκαιρίας, παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Η κακοκαιρία Eva πέρασε και από την Αττική

Η κακοκαιρία Eva χτύπησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και την Αττική με μια καταιγίδα που διήρκησε κάτι λιγότερο από μια ώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα πέραν των 13 κοπών δέντρων σε διάσπαρτες περιοχές στο λεκανοπέδιο και μιας φωτιάς που προκλήθηκε από κεραυνό στο Χαϊδάρι.

Κακοκαιρία EVA: Χάρτες με τις περιοχές που θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για το υπόλοιπο της Κυριακής 06/11 έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα το βράδυ να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις ή καταιγίδες που εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν κατά τις μεσημεριανές και πρώτες βραδινές ώρες.


kakokairia-eva-kataigides
kakokairia-eva-kataigides2Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !