UNICEF Ambassador Έλενα Παπαρίζου: «Κανένα σκοτάδι δεν είναι πιο δυνατό από το ‘Φως στην Ψυχή’»


Η UNICEF και η Πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού στην Ελλάδα, ‘Ελενα Παπαρίζου, καλούν όλους να συμμετέχουν σε ένα social media challenge για την εξάλειψη του στίγματος γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.





#ΤοΦωςΣτηνΨυχή: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


ΑΘΗΝΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 - Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 11 Οκτωβρίου το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και η Έλενα Παπαρίζου κυκλοφόρησαν την επανεκτέλεση του τραγουδιού ‘Το Φως στην Ψυχή/Τhe Light in Our Soul’, σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, με στόχο την εξάλειψη του στίγματος που συνοδεύει παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλίπ του τραγουδιού: https://www.youtube.com/watch?v=lkSjYdM7grc&ab_channel=UNICEFGreece

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού στην Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα ένα social media challenge καλώντας όλους μας, μικρούς και μεγάλους να ‘φωτίσουμε΄ τα social media μας χρησιμοποιώντας το διασκευασμένο τραγούδι, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα ότι «κανένα σκοτάδι δεν είναι πιο δυνατό από το 'Φως στην Ψυχή'» που κρύβει ο καθένας μέσα του.

Το challenge θα τρέξει μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύων της Έλενας Παπαρίζου και της UNICEF Greece μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. 

Όσοι θέλουν να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και τη στήριξή τους σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές μπορούν να συμμετέχουν χρησιμοποιώντας το #ΤοΦωςΣτηνΨυχή/#TheLightInOurSoul με tag @UNICEFGreece και @HelenaPaparizouOfficial.

Βάσει επίσημων στοιχείων του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) 1 στους 7 εφήβους - 10 έως 19 ετών- παγκοσμίως αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα ψυχικής υγείας. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 1 στους 5 εφήβους σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο το ένα τρίτο αυτών λαμβάνουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Επιπλέον, το στίγμα και η έλλειψη κατανόησης των ζητημάτων ψυχικής υγείας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των παιδιών και των νέων με την οικογένεια και τους συνομηλίκους και να οδηγήσει σε απομόνωση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα, Έλενα Παπαρίζου δήλωσε: «Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Όλοι μας έχουμε περάσει ή περνάμε στιγμές και καταστάσεις που έχουν επηρεάσει την ψυχική μας υγεία είτε για σύντομο είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία, χωρίς προκαταλήψεις, ώστε να σπάσουμε το στίγμα που δυστυχώς συνοδεύει ακόμα τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα γιατί κανένα ‘σκοτάδι’ δεν είναι πιο δυνατό από το ‘Φως στην Ψυχή’ που κρύβει ο καθένας μέσα του. Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτή τη συζήτηση, ανοιχτά, χωρίς ταμπού για να στηρίξουμε έμπρακτα κάθε παιδί, έφηβο αλλά και ενήλικα που μπορεί παλεύει με το δικό του ΄σκοτάδι’.»

Η Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Όλγα Σιώκου - Σιόβα επίσης δήλωσε: «Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα ψυχικής υγείας, υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις τόσο στην παροχή υπηρεσιών στήριξης όσο και εξάλειψης στερεοτύπων και αρνητικών πεποιθήσεων. Η UNICEF καλεί και στηρίζει τα Κράτη Μέλη της καθώς και αρμόδιους εθνικούς και τοπικούς φορείς να θέσουν την ψυχική υγεία παιδιών και νέων ως προτεραιότητα, με στόχο την εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων και τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, ισότιμης και υποστηρικτικής κοινωνίας.»

Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλίπ του τραγουδιού εδώ και το social media challenge στο Tik Tok και το Instagram.



Minos EMI
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !