Διάσημες που έχουν πέσει θύματα βιασμού...!


Τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο χώρο του θεάτρου, έφεραν ξανά τη σεξoυαλική επίθεση στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης.

Εδώ, θα διαβάσεις για 8 διάσημα πρόσωπα που μίλησαν δημόσια για το γεγονός ότι έχουν υποστεί σeξoυαλική κακοποίηση και θα μάθεις περισσότερα για τις ιστορίες τους.

 

ALYSSA MILANO

Θεωρούμενη ότι ξεκίνησε το κίνημα #MeToo στο Twitter το 2017, η Alyssa Milano λέει ότι δέχθηκε σεξoυαλική επίθεση όταν ήταν έφηβη, αλλά παρέμεινε σιωπηλή για αυτό. Τριάντα χρόνια αργότερα, εμπνευσμένη από τη μαρτυρία του Ford, η Milano έγραψε πρόσφατα για την ιστορία της στο Vox. 

«Μου πήρε χρόνια μετά την επίθεση μου για να εκφράσω την εμπειρία στους πιο στενούς μου φίλους. Μου πήρε τρεις δεκαετίες για να πω στους γονείς μου ότι η επίθεση είχε συμβεί. Δεν υπέβαλα ποτέ αναφορά στην αστυνομία. Δεν το είπα ποτέ σε αξιωματούχους. Ποτέ δεν προσπάθησα να βρω δικαιοσύνη για τον πόνο μου γιατί η δικαιοσύνη δεν ήταν ποτέ επιλογή», ​​γράφει. 

"Για μένα, το να μιλήσω σήμαινε να ξαναζήσω μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Σήμαινε να αναγνωρίσω την ύπαρξη του βιαστή μου όταν δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από το να ξεχάσω ότι του επιτρέπεται να περπατάει σε αυτή τη γη. Αυτό περνάει κάθε επιζών σeξoυαλικής επίθεσης.".

 

LUCY HALE

Η ηθοποιός του Pretty Little Liars άνοιξε στις αρχές του 2018 στο Twitter και το Instagram, λέγοντας: «Ποτέ δεν κατάλαβα τη σeξoυαλική επίθεση μέχρι απόψε», ανέφερε το People. (Οι δημοσιεύσεις διαγράφηκαν.) 

Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη, η Lucy Hale εξήγησε περισσότερα: «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μεθύσει και έχουν εκμεταλλευτεί. Έχει συμβεί σε μένα και σε ανθρώπους που γνωρίζω. Είναι πολύ συνηθισμένο. … Ευτυχώς, έμεινα αλώβητος. τίποτα δεν με πλήγωσε πολύ».

LADY GAGA

Οι στίχοι στο τραγούδι της ποπ σταρ Lady Gaga «Til It Happens to You» περιγράφουν λεπτομερώς πόσο δύσκολες είναι οι συνέπειες της επιβίωσης ενός βιασμού στην ηλικία των 19, ανέφερε το Vanity Fair: «Μου λες ότι γίνεται καλύτερο, γίνεται καλύτερο με τον καιρό/ Εσύ πες θα μαζευτώ, μαζέψου, θα γίνεις καλά/ Πες μου, τι στο διάολο ξέρεις; Τι ξέρετε?" 

Η Gaga εξήγησε ότι το φταίξιμο είναι ένα κοινό νήμα που διατρέχει πολλούς επιζώντες βιασμού. «Λόγω του τρόπου με τον οποίο ντύνομαι και του τρόπου με τον οποίο είμαι προκλητική ως άνθρωπος, νόμιζα ότι το είχα φέρει στον εαυτό μου με κάποιο τρόπο», είπε, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν χρόνια θεραπείας για να τη βοηθήσει να το ξεπεράσει.

EVAN RACHEL WOOD

Η σταρ του Westworld είπε στο Rolling Stone σε ένα email μετά από μια συνέντευξη ότι βιάστηκε δύο φορές. «Με έχουν βιάσει», είπε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. «Από έναν σύντροφό μου όσο ήμασταν μαζί. Και σε μια άλλη περίσταση, από τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ. … Δεν πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν σιωπηλοί άλλο».

CHARLIZE THERON

 

Η Charlize Theron μεγάλωσε με έναν βίαιο και κακοποιητικό πατέρα που δήλωνε συχνά ότι επρόκειτο να σκοτώσει όλη την οικογένεια. Η μητέρα της Theron πυροβόλησε τον πατέρα της για αυτοάμυνα αφού εκείνος γύρισε σπίτι μεθυσμένος και ταραγμένος ένα βράδυ.

OPRAH WINFREY

Η Oprah Winfrey κακοποιούνταν σεξoυαλικa ως παιδί στο Μιλγουόκι. Η παρουσιάστρια του talk show μιλούσε για την εμπειρία της και έχει βοηθήσει πολλά άλλα θύματα να ξεπεράσουν το φρικτό παρελθόν τους.

 MARILYN MONROE

Η Marilyn Monroe είχε περάσει από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας ως παιδί και υπέστη σeξoυαλική κακοποίηση από τους άνδρες στη ζωή της. Η Monroe είναι ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που μίλησε δημόσια για την εμπειρία της με την κακοποίηση.

JANE FONDA

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Μάρτιο του 2017, η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε ότι είχε βιαστεί και κακοποιηθεί σeξουαλικά ως παιδί. «Με έχουν βιάσει, με κακοποίησαν σeξoυαλικά ως παιδί και με απέλυσαν γιατί δεν θα κοιμόμουν με το αφεντικό μου», είπε. «Πάντα πίστευα ότι ήταν δικό μου λάθος. ότι δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό».

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !