Το ζώο που θα δεις πρώτο αποκαλύπτει την κυρίαρχη πλευρά του εγκεφάλου σου
Εσύ είδες πρώτα την τίγρη ή τον πίθηκο;;

Όπως υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε νόμισμα, υπάρχουν επίσης δύο πλευρές στο μυαλό.

Ωστόσο, οι περισσότεροι βρίσκουν ότι η μία πλευρά φαίνεται πιο κυρίαρχη από την άλλη. Μέσα από αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, το YouTube κανάλι "Bright Side", μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις ποια πλευρά του εγκεφάλου - αριστερή ή δεξιά - είναι και η πιο δυνατή.

Αν και μπορεί να φαίνονται ίδια, κάθε πλευρά του εγκεφάλου επεξεργάζεται τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο - και τα δύο λειτουργούν μαζί για να μας βοηθήσουν να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη για τον περίπλοκο κόσμο μας. Ο αριστερός εγκέφαλος συνδέεται συχνά με τη λογική και την ανάλυση, ενώ ο δεξιός έχει τη ... φήμη της φαντασίας και της διαίσθησης.

Η παρακάτω εικόνα απεικονίζει δύο κατοίκους της ζούγκλας: μια τίγρη και έναν πίθηκο. Το ποιο από αυτά βλέπεις πρώτα μπορεί να είναι ένα σημάδι για το αν είσαι ... «αριστερόμυαλος» ή «δεξιός».
Δες την εικόνα


Τίγρη

Αν είδατε πρώτα το κεφάλι μιας τίγρης, τότε μπορεί να έχεις κυρίαρχο τον αριστερό εγκέφαλο. Σημαίνει ότι είσαι οργανωτικό άτομο και δεν σε εμποδίζουν τα συναισθήματα σου να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Είσαι, επίσης, λογικός, ρεαλιστής και λεπτομερής σε ό,τι κάνεις. Σου αρέσει η οργάνωση και η ακρίβεια σε ότι καταπιάνεσαι. Όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, τείνεις να είσαι λογικός υπολογιστικός και αντικειμενικός.

Πίθηκος

Εάν είδες έναν πίθηκο να κρέμεται από ένα δέντρο, τότε μάλλον κυριαρχεί ο δεξιός εγκέφαλος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο συχνά καλλιτεχνικές φύσεις και ονειροπόλοι που κινούνται με βάση το πώς αισθάνονται, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί, επίσης, να είστε λίγο πιο παρορμητικοί σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είσαι ένας δημιουργικός άνθρωπος που είναι γεμάτος καινοτόμες ιδέες. Όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα βασίζεσαι περισσότερο στη διαίσθησή σου (η οποία τις περισσότερες φορές είναι σωστή) παρά στην κριτική σκέψη.

Δες και τα δύο σχέδια παρακάτω

e-daily.gr 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !