Δείτε τι να κάνετε για να «κάψετε» το λίπος στην κοιλιά μετά τα 40


Μετά τα 40 ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται με αποτέλεσμα να καίτε έως και 300 θερμίδες λιγότερες την ημέρα


Με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια βάρους γίνεται ένα ολοένα και πιο δύσκολο εγχείρημα.


Μετά τα 40 ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται με αποτέλεσμα να καίτε έως και 300 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Επίσης, όσο πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση οι ορμονικές αλλαγές γίνονται πιο έντονες και επηρεάζουν δείκτες που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους. Τι μπορείτε να κάνετε για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά πιο εύκολα;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:


Προσοχή στην κατανάλωση ζάχαρης

Η κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης και υπάρχει κίνδυνος για αποθήκευση του λίπους ειδικά γύρω από τη μέση.

Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζονται τα προϊόντα που περιέχουν κρυφή ζάχαρη όπως είναι τα αναψυκτικά και οι χυμοί εμπορίου για αυτό και είναι σημαντικό να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε.

Κάντε βάρη

Η ενδυνάμωση των μυών θεωρείται ακόμα πιο ωφέλιμη με την πάροδο του χρόνου. Οι γυμνασμένοι μύες, ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό που έχει την τάση να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Κόψτε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων διαταράσσει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυξομείωση του σωματικού βάρους και το πώς το σώμα καίει το λίπος στην κοιλιά και όχι μόνο. Επεξεργασμένους υδατάνθρακες περιέχουν τρόφιμα όπως το ρύζι, το ψωμί, τα πατατάκια τα μπισκότα κ.α.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωτεΐνη

Αντί για τοστ ή ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα, προτιμήστε για το πρωινό σας μία ομελέτα ή δύο βραστά αυγά. Πηγή πρωτεΐνης είναι επίσης και το γιαούρτι, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα και βρώμη.

Μειώστε τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα δυσκολεύεται να διασπάσει τη λακτόζη με αποτέλεσμα να δημιουργεί φούσκωμα.

Αποφύγετε τις τροφές με αλάτι

Το αλάτι είναι πλούσιο σε νάτριο το οποίο επίσης όσο μεγαλώνετε θα παρατηρήσετε ότι σας προκαλεί πιο έντονο φούσκωμα. Υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι έχουν διάφορα σνακ όπως είναι τα πατατάκια αλλά και τα έτοιμα γεύματα, οι έτοιμες σάλτσες και το junk food.

Μην ξεχνάτε το γεύμα σας μετά τη γυμναστική

Η συστηματική γυμναστική βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καύση του λίπους. Σημαντικό βέβαια είναι να συνοδεύεται και από τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες όπως είναι η κατανάλωση γεύματος μετά τη γυμναστική.

Μετά την άσκηση το σώμα είναι σε θέση κάψει πιο γρήγορα και εύκολα την όποια τροφή, άρα και να κάψει το λίπος στην κοιλιά.

Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας

Τι εννοούμε με αυτό; Βάλτε στη διατροφή σας λαχανικά και φρούτα διαφορετικών χρωμάτων.

Εντάξτε στη διατροφή σας μη αμυλούχα λαχανικά

Εάν κάνετε συνήθεια να εντάσσετε και κάποιο μη αμυλούχο λαχανικό σε κάθε γεύμα σας, αυξάνετε την κατανάλωση σε φυτικές ίνες και ενισχύετε την καύση του κοιλιακού λίπους.
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !