Οι στάχτες «πνίγουν» την ανάσα μας στην Αττική




Τα δάση που καίγονται όλα αυτά τα χρόνια και η έντονη αστικοποίηση μετατρέπουν την Aττική σε επικίνδυνη ασφυξιογόνα έρημο 


Το Αττικό τοπίο σε κίνδυνο... 

Σχεδόν η μισή Ελλάδα ζει στην Αττική και αυτή μετατρέπεται σε μια έρημο, χωρίς δέντρα, χωρίς ανάσα. Τα δάση που την αγκάλιαζαν μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Οι ισορροπίες αιώνων έχουν ανατραπεί τα τελευταία 20 χρόνια, από τη στάχτη που σκορπίζεται στην ατμόσφαιρα. Και αναρωτιέται κανείς: Ποιο είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, η καταστροφή των δασών ή η μη προστασία τους;

Όπως και να έχει, η απομείωση του πρασίνου προκαλεί επιπτώσεις ακόμη και στην υγεία μας. Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν καταγραφεί δασικές καταστροφές σε Μάτι, Υμηττό, Πάρνηθα, με τελευταία την Πεντέλη. 

Οι συνέπειες είναι ολέθριες...

Ακόμη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές και αυτό το καλοκαίρι… Οι πυροσβέστες να γίνονται οι ήρωες των ημερών, ο κόσμος να αναθεματίζει γιατί χάνει τις περιουσίες του και τα δάση να σβήνονται από τον χάρτη.

Η έντονη αστικοποίηση στην Αττική, η απομείωση των δασικών εκτάσεων - σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση - δημιουργούν ένα καταστροφικό ντόμινο που αρχίζει να σκορπίζεται τους επόμενους μήνες από την δασική καταστροφή. 

Πλημμύρες, καύσωνες κ.ά..

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !