Τι κρύβει το αυτοκίνητο σας και δεν το γνωρίζετε;



Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για υπηρεσίες on demand στα καινούργια αυτοκίνητα. 


Εδώ και λίγα χρόνια μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα μοντέλο στη βασική του έκδοση εξοπλισμού, και στην πορεία να το εμπλουτίσει με κάποια καλούδια που θα του φανούν χρήσιμα. 

Αυτό προϋποθέτει ότι ο εξοπλισμός αυτός προϋπάρχει σε ένα αυτοκίνητο και οι εταιρείες περιμένουν ένα νεύμα (ή μάλλον μία κατάθεση) έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν τον εκάστοτε εξοπλισμό.


Το αυτοκίνητο σας λοιπόν μπορεί να διαθέτει σύστημα πλοήγησης, αυτόνομη οδήγηση ή υψηλότερη τελική ταχύτητα και να μην το γνωρίζετε. Αυτό οφείλεται στις δυνατότητες των chips (ημιαγωγών) τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και στις εταιρείες που κάνουν οικονομία στις γραμμές παραγωγής και δε θέλουν να παράγουν περιττές εκδόσεις.

Ο Ned Curic, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Stellantis, δήλωσε πως οι υπηρεσίες on demand είναι μονόδρομος για το αύριο των πωλήσεων και πως μέχρι το 2031 θα μπορούσαν να αυξήσουν τα συνολικά έσοδα των εταιρειών κατά 600 δις ευρώ.


Ο όμιλος Stellantis θα αυξήσει έτσι τα έσοδα του κατά 8%, σε ένα δρόμο που έχει χαράξει η Tesla, έπειτα το VW Group με τις υπηρεσίες over-the-air, η Geely με τη Mercedes, αλλά και η BMW με αυτόνομα συστήματα επί πληρωμή από το 2025 και έπειτα. Τα καινούργια αυτοκίνητα επομένως, και ειδικά αυτά που θα δούμε στο προσεχές διάστημα, θα φιλοξενούν δεκάδες συστήματα και τεχνολογίες που θα ξεκλειδώνουν με το κατάλληλο αντίτιμο. Είστε έτοιμοι για αυτό το μοτίβο; Αν όχι καλά θα κάνετε να ετοιμαστείτε…



Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !