Το καταφέραμε κι αυτό: Βρέθηκαν ανθρώπινα σκουπίδια στον πλανήτη Άρη

Το καταφέραμε κι αυτό: Βρέθηκαν ανθρώπινα σκουπίδια στον πλανήτη Άρη
Σύμφωνα με τη NASA, ένα ρόβερ της, βρήκε κομμάτι ανθρώπινων σκουπιδιών, την ώρα που περιπλανιόταν στον πλανήτη Άρη.

Σα να μην έφτανε, σα να μην ήταν αρκετό, που έχουμε βρωμίσει τον πλανήτη μας με ένα σωρό σκουπίδια, που τον ρυπαίνουμε και τον καταστρέφουμε με σταθερά και γοργά βήματα, φαίνεται πως θα επεκταθούμε και στην καταστροφή κι άλλων πλανητών. Σύμφωνα με τη NASA, ένα ρόβερ της, βρήκε κομμάτι ανθρώπινων σκουπιδιών, την ώρα που περιπλανιόταν στον πλανήτη Άρη.

«Η ομάδα μας εντόπισε κάτι απροσδόκητο: Είναι ένα κομμάτι θερμικής κουβέρτας που πιστεύουμε ότι μπορεί να προήλθε από το στάδιο της κατάβασης μου, το πυραυλοκίνητο τζετ την ημέρα της προσγείωσης μας το 2021» ανέφερε η ομάδα της NASA.

«Αυτό το γυαλιστερό κομμάτι αλουμινόχαρτου, είναι μέρος μιας θερμικής κουβέρτας. Ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Πραγματικά είναι μεγάλη έκπληξη που το βρίσκουμε εδώ, καθώς το σκάφος κατάβασής μας συνετρίβη περίπου 2 χλμ. Μακριά. Μήπως αυτό το κομμάτι «προσγειώθηκε» εδώ ή το φύσηξε εδώ ο άνεμος;»

Η ανακάλυψη αυτή πυροδότησε φόβο για περισσότερα ανθρώπινα σκουπίδια στο διάστημα. Αυτή η είδηση πυροδότησε κύμα σχολίων στα social media με τους περισσότερους να γράφουν: «Λοιπόν, ξεκινάμε να καταστρέφουμε αυτόν κι αυτόν τον πλανήτη όπως καταστρέψαμε τη Γη», αλλά και «δεν υπάρχουν άνθρωποι ακόμα εκεί αλλά έχουμε ήδη αφήσει σκουπίδια».

Ο διαστημικός επιστήμονας του UCL Mullard Space Science Laboratory, καθηγητής Andrew Coates, είπε πάντως στην Guardian ότι τα σκουπίδια στον Άρη δεν προκαλούν ανησυχία: «Τα καλά νέα είναι ότι τα πάντα αποστειρώνονται πριν πάνε στον Άρη και το περιβάλλον της διαστημικής ακτινοβολίας βοηθάει κατά τη διάρκεια του εννιάμηνου ταξιδιού στον Άρη, όπως και το σκληρό επιφανειακό περιβάλλον».

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !