Ο Βασίλης Αβραμίκας στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γ. Βολάρης

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Γ. Βολαρης μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Ελληνικού ταεκβοντο το 3ημερο 28-30/1 /2022.


Με την συμμετοχή 700 αθλητών από όλη την Ελλάδα στο κλειστο γυμναστήριο Τάσος Καμπούρης στην Χαλκιδα. 

Ο αγώνας που έκλεψε την παράσταση ήταν ο 411 της 3ης ημέρας της διοργάνωση. Προκριματικός αγώνας για την είσοδο στα τελικά της κατηγορίας - 63 Ανδρών. 

Και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου του Taekwondo και της ηγεσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και της Ένωσης Ταεκβοντο νοτίου Ελλαδας γιατί για πρώτη φορά σε κατηγορία Ανδρών ένας από τους 2 συμμετέχοντες αθλητές ήταν ο Βασίλης Αβραμίκας αθλητής του παρά ολυμπιακού Para Taekwondo.

Μία εβδομάδα πριν ο Βασίλης αγωνιζόμενος σε παγκόσμιο Open ParaTaekwondo στην Αγγλια online με τα εθνικά μας χρώματα έφερε την Ελλάδα στην 2η θέση του βάθρου και το ασημένιο μετάλλιο. Και η μεγάλη έκπληξη έγινε αφού με νίκη 12-9 κατάφερε να βρεθεί στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Ομως η έκπληξη αυτή κράτησε λίγη ώρα αφού στον ημιτελικό της διοργάνωσης και μεγαλειώδη εμφάνιση κέρδισε με 19-7 και πέρασε στον τελικό της κατηγορίας. 


Η κλήρωση και η κούραση όμως ήταν εμφανής αφού αγωνίστηκε σε 3 αγώνες σε λίγες ώρες έναντι ενός του αντιπάλου του και κατέκτησε την 2η θεση και το αργυρό μετάλλιο με τον ΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Κ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ και προπονητή του τον Παναγιώτη Παλαιολόγου. 

Έγινε ο 1ος Έλληνας αθλητής του Para Taekwondo της Παγκόσμιας κατηγορίας P20 και Πάρα Ολυμπιακής το 2028 που κατακτά εθνικο τιτλο σε κατηγορία Ανδρών. 

Αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια στην Ελληνική ομοσπονδία ταεκβοντο για όλο αυτό το εγχείρημα που απέδειξε ότι στέκεται δίπλα σε αθλητές Αμεα και ενθαρρύνει μέσω της επιτροπής ParaTaekwondo που έχει να έρθουν στο ταεκβοντο όσο περισσότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Υ.Γ.  Στην Αγγλία ο Βασίλης αγωνίστηκε κπροσωποντας τον σύλλογο ΠΑΣΚΑ της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !