Όταν η αλλαγή μπαταρίας ξεπερνάει σε κόστος την αξία του αυτοκινήτου


Ένας 63χρονος συνταξιούχος από το Λέστερ της Αγγλίας κλήθηκε να αντικαταστήσει την μπαταρία υψηλής τάσης στην υβριδική Mercedes-Benz E-Class.


Αντιμέτωπος με ένα υπέρογκο κόστος αλλαγής της μπαταρίας στο υβριδικό του αυτοκίνητο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης μίας Mercedes-Benz στην Αγγλία. 

Ο 63χρονος Ραντζίτ Σινγκ από το Λέστερ, πληροφορήθηκε ότι απαιτείται αλλαγή της μπαταρίας 125V στην υβριδική E-Class. Ο συνταξιούχος είχε αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως μεταχειρισμένο πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως ενημερώθηκε, το κόστος για τη νέα μπαταρία ανέρχεται σε 15.000 λίρες (περίπου 18.000 ευρώ), χωρίς στο ποσό να περιλαμβάνονται τα εργατικά. «Αυτή τη στιγμή η αξία του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένου είναι 12.850 λίρες. Άρα έχω δύο επιλογές: ή να διαγράψω οριστικά το οκταετίας αυτοκίνητο ή να πληρώσω περισσότερα χρήματα από την αξία του», δήλωσε ο Σινγκ στο LeicestershireLive. Όταν είχε αγοράσει την μεταχειρισμένη E-Class (η οποία είχε σχεδόν 79.000 χλμ. στο οδόμετρο) είχε ξοδέψει 27.000 λίρες, δηλαδή περίπου 32.000 ευρώ.


Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Mercedes-Benz ανέφερε ότι όταν πωλείται ένα αυτοκίνητο – καινούργιο ή μεταχειρισμένο – από επίσημο αντιπρόσωπο της μάρκας, οι πελάτες ενημερώνονται για την εγγύηση που καλύπτει την μπαταρία. 

«Το 2014, η μπαταρία υψηλής τάσης 125V καλυπτόταν από τριετή εγγύηση, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Χωρίς να γνωρίζουμε το ιστορικό του οχήματος, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για τους λόγους που απαιτούν την αλλαγή της συγκεκριμένης μπαταρίας. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου, ατυχήματα, επισκευές και εργασίες συντήρησης μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Μ. Βρετανία.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !