Τι μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο την ώρα του σeξ


Το St. George Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, παρουσίασε μια έρευνα σχετικά με τη σύνδεση του σeξ με αιφνίδιους θανάτους. 


Μπορεί το ποσοστό που βρέθηκε να είναι χαμηλό, μόλις 0,2%, αλλά βρήκαν ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο σε πιθανό κίνδυνο απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια της ερωtικής επαφής, και ότι οι νέοι κινδυνεύουν όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Μελέτησαν 6500 αιφνίδιους θανάτους και βρήκαν ότι το 0,2% οφείλεται στο σeξ. Οι θάνατοι είτε συνέβησαν την ώρα της πράξης ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δύο ώρες το αργότερο από την πράξη.

Παρόμοιες έρευνας έγιναν στην Γερμανία, στη Νότια Κορέα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με τον μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων να είναι τα 59 έτη.

Οι θάνατοι για τους οποίους γίνεται αναφορά στη νέα έρευνα, δεν είχαν τυπικά προκληθεί από καρδιακά επεισόδια «όπως διαπιστώνεται σε ηλικιωμένους», με τις δύο πιο διαδεδομένες αιτίες να είναι το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου με 53% και η αορτική ανατομή με 12%.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα καρδιακά μας προβλήματα εγκαίρως και αυτό επιτυγχάνεται με ετήσια τσεκ απ, από την ηλικία των 30 ετών ή και σε νεαρότερη ηλικία, αν παρατηρήσουμε περίεργα συμπτώματα, όπως έντονους πόνους στο στήθος ή τη πλάτη, δύσπνοια και δυσκολία στη κίνηση και τον ύπνο.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !