Η χώρα που κάθε 3 ώρες δολοφονείται μία γυναίκα - Μάστιγα οι βιασμοί - 100 κάθε ημέρα


Η 'εμφυλη βία που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις και στη χώρα μας, σοκάρει παγκοσμίως και αναγκάζει τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να πάρει μέτρα, κάτω από την πίεση του κόσμου, που ζητάει τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν.


Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από παντού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα 100 γυναίκες βιάζονται κάθε μέρα, ενώ μια γυναίκα δολοφονείται κάθε 3 ώρες.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι ντροπιαστικοί» είπε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα τον Νοέμβριο, χαρακτηρίζοντας την έμφυλη βία «πανδημία παράλληλη» με την covid-19.

Μάλιστα στα ήδη τραγικά ποσοστά, έρχεται να προστεθεί μια αύξηση της τάξης του 7% το τελευταίο δίμηνο, με 10.000 περιπτώσεις να καταγράφονται επίσημα στην αστυνομία.

Ο κόσμος έχει παρει την κατάσταση στα χέρια του, και γυναίκες και άνδρες ντυμένοι στα πορτοκαλί κάνουν περιπολίες, μόλις πέσει το σκοτάδι, για να παρέχουν βοήθεια σε όποια γυναίκα τη χρειάζεται.

Οι μαρτυρίες είναι ανατριχιαστικές με τις δύο πιο κτηνώδεις δολοφονίες να γίνονται το τελευταίο δίμηνο.

Συγκεκριμένα Μια έγκυος 8 μηνών, αφού βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο σε κεντρικό σημείο.

Ενώ μια φοιτήτρια, βιάστηκε και δολοφονήθηκε και στη συνέχεια την τεμάχισαν και τη τοποθέτησαν σε μια βαλίτσα την οποία παράτησαν σε πλατεία με χιλιάδες κόσμου.

Εκτός από τις καθημερινές περιπολίες, ήδη έχουν δημιουργηθεί 100 καταφύγια γυναικών που διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους, όλα με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και ήδη χιλιάδες γυναίκες ζήτησαν στέγη με τα σημάδια της κακοποίησης εμφανή στο σώμα τους και κυρίως στη ψυχή τους.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !