Αρχίζει σταδιακά η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που απευθύνεται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια (δηλαδή σε Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα), επιστρέφουν σταδιακά στις δομές υγείας της περιοχής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ιατροί και νοσηλευτές.


Η εγκύκλιος αυτή αναφέρει πως υπεύθυνη για την τοποθέτηση αυτών των υγειονομικών σε ασφαλείς θέσεις για τους ίδιους και του συναδέλφους τους είναι η Επιτροπή Λοιμωξιολογίας κάθε νοσοκομείου, η οποία αποφασίζει σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος.

Είναι προφανές πως αυτή η απόφαση του υπουργείου Υγείας ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκείται στο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται οι Αρχές, «να μην περισσεύει κανένας».

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας της 4ης Οκτωβρίου:


«Αποφασίζουμε τα εξής: Για το υγειονομικό προσωπικό που υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Η Επιτροπή Nοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου, σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος που υπηρετεί και αναλόγως της ειδικότητάς του, αποφασίζει για την τοποθέτησή του σε κατάλληλες θέσεις, για την προστασία τόσο του ίδιου του υγειονομικού προσωπικού όσο και των ασθενών. Το εν λόγω υγειονομικό προσωπικό υποχρεούται στην ενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test)».


Ως φαίνεται το υπουργείο Υγείας, πιεζόμενο και από τη λογική αλλά και από την πραγματικότητα, αρχίζει σιγά - σιγά να επαναφέρει στην εργασία τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Άλλωστε, το πρωί της Τετάρτης ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε δημοσίως πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν προσφέρει πλέον τίποτα.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !