Λινού: Να αυξηθεί η τηλεργασία - Μεγαλύτερες αποστάσεις και τεστ σε εμβολιασμένους


Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισημαίνει ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων» ενώ ζητά αύξηση της τηλεργασίας.


Η Αθηνά Λινού τονίζει την σημασία να αυξηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων καθώς «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων«, όσον αφορά την μόλυνση με κορονοϊό. Επίσης μιλά για ανάγκη αύξησης της τηλεργασίας.

Μιλώντας στο Open, η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε ότι «επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου στους εμβολιασμένους», κάτι που πρέπει να σταματήσει.
Επίσης δηλώνει ότι αποδεικνύεται «εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή».

«Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε μέτρα για την μειονότητα του πληθυσμού ενώ επισήμως οι εμβολιασμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση τήρησης μέτρων. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η κοντινή επαφή των ανθρώπων. Ο κίνδυνος του να βρισκόμαστε σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, είναι υπερπενταπλάσιος από το αν είμαστε σε μεγαλύτερη απόσταση.

Και εμείς επιτρέπουμε συνωστισμό σε απόσταση κάτω του ενός μέτρου σε εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφους για εμβολιασμένους αλλά και εκεί ισχύει ο υψηλός κίνδυνος να κολλήσουν. Αυτό γίνεται και στα σχολεία και στα ΜΜΜ».

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !