Είναι Ελληνικής κατασκευής, έχει 3.000 ίππους και κοστίζει 12 εκατομμύρια ευρώ


Chaos: Το ελληνικό αυτοκίνητο, που σχεδίασε η Spyros Panopoulos Automotive, παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα της εταιρίας, προκαλώντας τον θαυμασμό στους λάτρεις των αυτοκινήτων και όχι μόνο.


Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι λάτρεις της ταχύτητας έφτασε, με το Chaos να αποκαλύπτεται από τον Σπύρο Πανόπουλο και τις πρώτες εικόνες να κάνουν τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου.

Το εν λόγω αυτοκίνητο στοχεύει να καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ και να πάρει τη δική του θέση στο Πάνθεον της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το SP Chaos έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια και μεγάλα μέρη του οχήματος έχουν δημιουργηθεί από 3D εκτυπωτή. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως το ανθρακόνημα και το ζάιλον, χρησιμοποιούνται στη Formula 1 και το κόστος αυτών των υλικών έχει εκτινάξει τόσο την τιμή του όσο και το συνολικό ποσό της επένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Chaos θα είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, αυτή των 2.000 ίππων που θα κοστίζει 5,5 εκατ. ευρώ, κι αυτή των 3.000 ίππων – η οποία παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα – και θα κοστίζει 12 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο στο οποίο δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτείνεται σε έναν χώρο 38.000 τ.μ., ενώ πλέον η αναμονή για την πρώτη του δοκιμή στον δρόμο είναι τεράστια.

Τα χαρακτηριστικά του Chaos


Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !