Ο μαθητής που μούτζωσε στην παρέλαση του 2011 είναι σήμερα σκληρός αντιεμβολιαστής…

Βρισκόμαστε στο όχι και τόσο μακρινό 2011. Είναι η εποχή των «αγανακτισμένων». 


Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Λάρισα, ένας 16χρονος μαθητής, μουτζώνει τους «επίσημους» δημοσίως και γίνεται αυτομάτως, «ήρωας» του τεράστιου και ετερόκλητου λαϊκιστικού μπλοκ της εποχής που εξαπολύει ύβρεις για «γερμανοτσολιάδες» και «προσκυνημένους» απέναντι σε όποιον διαφωνεί με τον πυρήνα των επιχειρημάτων του και την αισθητική της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, ενώ η παρέλαση εξελισσόταν σχετικά ήρεμα, ένας μαθητής, ο Αχιλλέας Μιχαλές, φτάνοντας στους επισήμους, έστρεψε την ανοιχτή παλάμη του απέναντί τους.

Η ενέργειά του αμέσως πυροδότησε χειροκροτήματα από τους παριστάμενους πολίτες, από εκείνους που αργότερα θα διακόψουν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και θα αναγκάσουν τον τότε Προέδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να την εγκαταλείψει.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία θα περιγράψει τον μαθητή ως εκφραστή μιας νέας γενιάς που σιγά σιγά φτιάχνει το δικό της Πολυτεχνείο, η ΟΛΜΕ σχολίασε το έκτροπο ως συμμετοχή των μαθητών «με τον δικό τους τρόπο στις κινητοποιήσεις» της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το θέμα θα απασχολήσει επί μέρες τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Δέκα χρόνια μετά, ο τότε 16χρονος είναι σήμερα 26 ετών, όπως αναφέρει και ο Ηλίας Κανέλλης στα “Νέα” που ανακάλυψε την ιστορία του, αφού τελείωσε το 2ο Λύκειο Λάρισας, ενώ σήμερα εργάζεται ως κουρέας, στην Πολεμική Αεροπορία, από ό,τι αναγράφει στην ιστοσελίδα του.

Οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αποκαλύπτουν τον σημερινό του κόσμο. Ο νεαρός αγανακτισμένος, έγινε ένας κανονικός αντιεμβολιαστής. Περίεργο; Καθόλου…

«Ο κόσμος γι’ αυτόν εξηγείται μόνο με θεωρίες συνωμοσίας. Θαυμάζει έναν ομοφοβικό ο οποίος “ξεμπροστιάζει τη νέα τάξη που προωθεί το “τρίτο φύλο”, ενθουσιάζεται με τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιδρά στις ειδήσεις για τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι είναι μεθόδευση του Σόρος για να μας αφελληνίσουν, είναι πεπεισμένος ότι θα μας εμφυτεύσουν τσιπάκι για να μας ελέγξουν», σχολιάζει ο Ηλίας Κανέλλης.

Όταν εκδηλώνεται η πανδημία του κορωναϊου, είναι πεπεισμένος ότι ξεκίνησε η επιχείρηση ελέγχου μας από τους ισχυρούς της γης με το τσιπάκι.

Τον Δεκέμβριο του 2020, αρχίζει και ανεβάζει βιντεάκια της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου κατά των μεταναστών και προσφύγων και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Και ο Ηλίας Κανέλλης σχολιάζει: “Από την Αγανάκτηση στους αντιεμβολιαστές, άξιο παιδί ενός σχολείου που αδυνατεί ότι να ανοίξει ορίζοντες αλλά να μεταδώσει βασικές γνώσεις, ο νεαρός έχει διαγράψει μια συνεπή πορεία. Φοβικός απέναντι στον διαφορετικό, συνωμοσιολόγος απέναντι στο σύστημα και τα ΜΜΕ. Έτοιμος δηλαδή να πέσει στα χέρια του επόμενου λαϊκιστικού κύματος»…

Με πληροφορίες από TANEA, THE TOC
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !