Iταλία: Οργή και αντιδράσεις μετά τα αποκαλυπτήρια αγάλματος με διαφανές φόρεμα

 

Τεράστια αναστάτωση έχει ξεσπάσει στη γειτονική Ιταλία εξαιτίας των αποκαλυπτηρίων από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ενός - κατά τη γνώμη κάποιων - «προσβλητικού και ταπεινωτικού» αγάλματος μιας γυναίκας που φορά ένα διαφανές φόρεμα και το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμήσει ένα ποίημα του 19ου αιώνα.


Το άγαλμα αποκαλύφθηκε το Σάββατο στο Σάπρι της νότιας Ιταλίας.  Το ποίημα είναι γραμμένο από την οπτική μιας γυναίκας που εργάζεται στα χωράφια στο Σάπρι και βλέπει να πλησιάζει το πλοίο του Carlo Pisacane και των 300 ανδρών του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ποιοι μιλούν για «εξευτελισμό»

Η παρουσία όμως του αγάλματος έχει προκαλέσει και τεράστιες αντιδράσεις. Οι γυναίκες του τμήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Παλέρμο μιλούν για ένα «βαθιά σεξιστικό» μνημείο εξαιτίας του τρόπου που παρουσιάζει το σώμα της γυναίκας και τονίζουν πως δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το ποίημα του Mercantini.

Σε δήλωσή τους ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Για άλλη μια φορά πρέπει να υποστούμε τον εξευτελισμό να βλέπουμε τους εαυτούς μας να αντιπροσωπεύονται με τη μορφή ενός σεξουαλικοποιημένου σώματος, χωρίς ψυχή και χωρίς καμία σχέση με τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της ιστορίας».

Την ίδια ώρα, η Λaura Boldrini του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε το άγαλμα ως «μια προσβολή των γυναικών».

«Πώς μπορούμε ακόμη και εμείς οι θεσμοί να δεχτούμε την αντιπροσώπευση μιας γυναίκας ως ένα σεξουαλικοποιημένο σώμα», έγραψε στο Twitter.


ethnos.gr

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !