Μαγικά κάστρα της Ευρώπης και η ιστορία τους, μέρος πρώτο


Μυθικά κάστρα που στέκουν εκεί αιώνες και έχουν συνήθως πολλές και πλούσιες ιστορίες να πουν. 


Ιστορικές τοποθεσίες μέσα σε παρθένα φύση και απόκρημνα βουνά και λίμνες, που φιλοξενούν κομψοτεχνήματα αρχιτεκτονικής. 

Κάστρα! Αυτά τα υπέροχα αριστουργήματα που εντυπωσιάζουν τους πάντες και συνήθως είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπεις σε ένα ταξίδι σε καινούρια πόλη.

Έχουν φιλοξενήσει από βασιλιάδες μέχρι φυλακισμένους και πάντα έχουν μια ενέργεια διαφορετική από τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Διαλέξαμε οχτώ κάστρα της Ευρώπης με την ιστορία τους και σε καλούμε σε ένα ταξίδι που θα σε συναρπάσει!

Το Κάστρο Νοϊσβανστάιν




Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφτεί αυτό εδώ το κάστρο που είναι εκεί από τον 1869. Έχει υπάρξει έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Ντίσνεϋλαντ και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Γερμανίας.

Ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Β΄ είχε εδώ το ανάκτορο του. Ο ίδιος είχε μεγάλη αγάπη στην όπερα. Οι αίθουσες του κάστρου το μαρτυρούν μέχρι και σήμερα, κάθε μια από αυτές της αίθουσες αφηγείται μύθους και ιστορίες ηρώων. Το ανάκτορο άνοιξε τις πύλες του στους επισκέπτες μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο του βασιλιά, το 1887. Είναι ένα από τα κάστρα με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως. Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο κάστρο αξίζει και για την ευρύτερη περιοχή. Η φύση είναι στα καλύτερα της και τα τοπία είναι συγκλονιστικά!

Το Σατώ ντε Σαντιγί



Όπως μαρτυράει και το όνομα του, είναι στην πόλη Σαντιγί της Γαλλίας και είναι περίπου 44 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ανάκτορα της Γαλλίας και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το ανάκτορο ήταν απλά ένα οχυρό επάνω σε μια πέτρινη βάση. Γύρο στο Το 1386, το οχυρό πέρασε στα χέρια της οικογένειας d’Orgemont, η οποία έχτισε στη θέση του έναν οχυρωμένο πύργο.Εκατό χρόνια αργότερα, το 1484, ο Γκιγιόμ ντε Μοντμορενσί κληρονόμησε τον πύργο και έτσι πέρασε στα χέρια της οικογένειας ντε Μοντμορενσί.Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, ο πύργος έγινε ένα ανάκτορο σε γαλλικό αναγεννησιακό στιλ, που στην ουσία ήταν μια παραλλαγή του ιταλικού αναγεννησιακού στιλ.

Στις αρχές του 17ου αιώνα ο τότε κληρονόμος του κάστρου, αποκεφαλίστηκε γιατί συνωμότησε κατά του Καρδινάλιου Ρισελιέ και το κάστρο κατασχέθηκε από το Βασιλιά. Εδώ έχουν γίνει οι πιο λαμπρές διοργανώσεις. Γιορτές που άφησαν εποχή και που συγκέντρωναν όλη την αριστοκρατία της Γαλλίας, καθώς και διανοούμενους και καλλιτέχνες της εποχής. Περίπου 200 χρόνια μετά και αφού το κάστρο έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες, τον Απριλίου 1898, το ανάκτορο ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, κάτω από την ονομασία Μουσείο Κοντέ.

Στο Μουσείο στεγάζεται μια σημαντική συλλογή πινάκων, που θεωρείται η δεύτερη καλύτερη στη Γαλλία, μετά από αυτήν του Μουσείου του Λούβρου. Είναι ένα από τα μέρη που πρέπει σίγουρα να δεις μια φορά στη ζωή σου.

Το Κάστρο Μπραν



Το ξέρουν όλοι το κάστρο του «κάστρο του Κόμη Δράκουλα», όμως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μπραμ Στόκερ αναφερόταν σε αυτό το κάστρο και η σχέση του κάστρου με τον Βλαντ Γ΄ Τσέπες είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά, ο μύθος αυτός φέρνει χιλιάδες ταξιδιώτες στην επαρχία Μπράν κάθε χρόνο. Αυτό ξεκίνησε το -όχι και τόσο μακρινό- 2009 και οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τους τέσσερις ορόφους του γοτθικού κάστρου, που φιλοξενεί αριστουργήματα!

Στον χώρο του κάστρου φιλοξενούνται και αρκετές εκθέσεις και κατά την περίοδο της πανδημίας, οι υπεύθυνοι του κάστρου έδωσαν και μια ψηφιακή ξενάγηση μέσω της google, δωρεάν για όλους!

Το Κάστρο Χοεντσόλερν



Γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε δύο φορές και είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Γερμανίας. Είναι ο λόγος που πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο έρχονται εδώ. Ήταν ιδιοκτησία των Χοεντσόλερν. Μιας πρωσικής οικογένειας βασιλιάδων και αυτοκρατόρων της Πρωσίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους ηγεμονικούς οίκους της Γερμανίας αλλά και από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, στην κορυφή του όρους Hohenzollern και με μια θέα που κόβει την ανάσα.

Για να φτάσεις στο κάστρο, θα πρέπει να οδηγήσεις περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης. Το κάστρο - μουσείο έχει μέσα έργα τέχνης μεγάλης αξίας. Πολύτιμα ασημικά και αντίκες και το στέμμα του Βασιλιά της Πρωσσίας.

Το Κάστρο Τρακάι



Μεσαιωνικά vibes και ένα κάστρο σε ένα μικρό νησί που όμως πας με τα πόδια! Ένα κάστρο που στην αρχή ήταν φρούριο, μετά έγινε κάστρο του Δούκα της Γκετιμίνας και μετά έγινε φυλακή! Είναι στη λίμνη Galve που θα τη βρεις αν οδηγήσεις (ή αν πάρεις τρένο) 30 λεπτά από το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας! Το κάστρο είναι και αυτό μουσείο και φιλοξενεί πολύ σημαντικά εκθέματα από όλες τις φάσεις τους. Μια βόλτα γύρω γύρω από το κάστρο επιβάλεται καθώς το φυσικό τοπίο είναι καταπληκτικό.

Στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης, μπορείς να νοικιάσεις και θαλάσσιο ποδήλατο με 8€ για μια ώρα και να δεις την εκπληκτική όψη του κάστρου, να καθρεπτίζεται στην πανέμορφη λίμνη!

Το Κάστρο του Ανζέ



Ένα ακόμα κάστρο στη Γαλλία που αξίζει να τον χρόνο σου και με το παραπάνω. Βρίσκεται πάνω στον ποταμό Μαιν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στη Γαλλία. Είναι περίπου 300 χιλιόμετρα από το Παρίσι ή 90 χιλιόμετρα από την πόλη Νάντ. Θα αποζημιωθείς σίγουρα όταν φτάσεις εκεί μιας και οι καταπληκτικοί του κήποι θα σου δείξουν αμέσως ότι μιλάμε για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα. Έχει υπάρξει και αυτό το κάστρο φυλακή από το 1856 και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, για άτομα με ψυχιατρικές ασθένειες. Πλαισιωμένο από 17 πύργους ύψους από 42 έως 58 μέτρα και τεράστιες μεσαιωνικές οχυρώσεις σε σχιστόλιθο και ασβεστόλιθο είναι σίγουρα ένα μέρος που μπορεί να σου προσφέρει μια όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία!

Η θέα στον ποταμό Μαίν και η ευρύτερη περιοχή είναι καταπληκτική για βόλτες κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες! Βάλτε το λοιπόν στη λίστα σας, αν ετοιμάζεται ταξίδι στη Γαλλία!

Το Κάστρο των Σφόρτσα



Χτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα από τον Φραγκίσκο Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου, επάνω στα ερείπια οχυρώσεων που χρονολογούνταν από τον 14ο αιώνα και είναι ένα από τα μέρη του Μιλάνου που πρέπει να επισκεφθείς! Κατά τη διάρκεια του 16ου και του 17ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Σήμερα φιλοξενεί αρκετά από τα μουσεία και τις συλλογές έργων τέχνης της πόλης του Μιλάνου και δίνει χώρο και χρόνο σε νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν τις δουλειές τους.

Είναι σχεδόν αδύνατον να το εξερευνήσετε όλο σε μια ημέρα μιας και είναι πολύ μεγάλη η έκτασή του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσα στο κάστρο υπάρχουν: η Πινακοθήκη του Κάστρου Σφόρζα, το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων, το Αιγυπτιακό Μουσείο και αρκετά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !