Χωρίς τίτλο

Παγκόσμιο πάταγο προκαλεί ένα ινδικό διαμαντάκι στην διάσημη πλατφόρμα

ΟΜπαλράμ είναι ένας νεαρός άνδρας που έχει την ατυχία να είναι γεννημένος στην κατώτερη τάξη της Ινδίας, εγκλωβισμένος από μικρός στον πάτο του ιδιότυπου συστήματος καστών που υπάρχει στην χώρα. Εργάζεται ως σοφέρ αλλά στο μυαλό του αυτή είναι μια πρόσκαιρη κατάσταση: ο Μπαλράμ είναι αποφασισμένος να αλλάξει τη ζωή του, να ανελιχθεί κοινωνικά και ταξικά, να χρησιμοποιήσει την ευστροφία του προκειμένου να εγκατασταθεί στα ανώτερα κλιμάκια της χώρας.

Αυτή είναι η βασική πλοκή της ταινίας που έχει κάνει πάταγο στο Netflix από τη μέρα που ανέβηκε στη διάσημη πλατφόρμα. Πρόκειται για το «The White Tiger» που όσο και αν δεν γεμίζει το μάτι με την πρώτη ματιά έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται ακόμα και με το διάσημο «Slumdog Millionaire» λόγω θεματολογίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πρόκειται για μια άρτια αποτύπωση της πραγματικότητας στην Ινδία γεμάτη ρεαλισμό και εν πολλοίς «λαογραφική» προσέγγιση.

Πρόσφατα, η εκτελεστική παραγωγός και πρωταγωνίστρια της ταινίας, Πριγιάνκα Τσόπρα έκανε μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία ισχυρίστηκε πως το «The White Tiger» είναι η νο1 ταινία του Netflix αυτή τη στιγμή και πως την παρακολούθησαν πάνω από 27 εκατομμύρια χρήστες μόλις τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της κυκλοφορίας της. «Είναι τόσο συγκινητικό για μένα να βλέπω την αποδοχή αυτής της λαμπρής απίστευτης ιστορίας. Προκαλεί δέος να αγκαλιάζεται από το κοινό σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ τους Αραβίντ Αντίγκα, Ραμίν Μπαχράνι, Αντάρς Γκουράβ, και όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε το Netflix που έδωσε στη μικρή μας ταινία φτερά», έγραψε μεταξύ άλλων η Ινδή ηθοποιός στο Instagram.

Ο ισχυρισμός της Τσόπρα ήταν σωστός: από τις 13 Ιανουαρίου, οπότε και το «The White Tiger» κυκλοφόρησε, μέσα σε ελάχιστο χρονικό έφθασε στην πρώτη θέση της λίστας των ταινιών της υπηρεσίας streaming με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας είναι επέκταση της λογοτεχνικής επιτυχίας του ομότιτλου βιβλίου του 2008 του Αραβίντ Αντίγκα, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί και το φιλμ. Είναι ενδεικτικό πως το μυθιστόρημα κέρδισε το 40ο λογοτεχνικό βραβείο Booker το έτος κυκλοφορίας του.

27 εκατομμύρια θεάσεις σε 4 εβδομάδες: Η ταινιάρα του Netflix που είναι νο1 σε 64 χώρες δικαίως σαρώνει (Vid)

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Πριάνκα Τσόπρα ως Πίνκι, ο εξίσου γνωστός Ινδός ηθοποιός Ραϊκουμάρ Ράο και ο Αντάρς Γκουράβ στον πρώτο του μεγάλο ρόλο, που αποτελεί και την υποκριτική αποκάλυψη της ταινίας με τις εκτιμήσεις να βλέπουν στην ερμηνεία του την ανάδυση ενός νέου μεγάλου σταρ του ινδικού σινεμά. Ο Γκουράβ υποδύεται τον Μπαλράμ Χαλβάι, τον άνδρα που δραπετεύει από τη φτώχεια αφού γίνεται υπηρέτης και σοφέρ μιας εύπορης οικογένειας.

«Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ραμίν Μπαχράνι, μιλώντας για τον Αντάρς Γκουράβ, έχει τονίσει: «Είναι απίστευτος. Ήμουν τυχερός που βρήκα έναν σπουδαίο ηθοποιό στο πρόσωπο του Αντάρς, ο οποίος κατάφερε να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας επειδή είναι τόσο γοητευτικός, αλλά έχει και την άλλη πλευρά του».

Στην Ελλάδα η ταινία μπορεί να μην έχει κάνει τόσο μεγάλο θόρυβο αλλά με τον πανικό που έχει προκαλέσει σε τόσες χώρες, όσοι ψάχνουν κρυμμένα διαμαντάκια στην πλατφόρμα του Netflix μάλλον μόλις βρήκαν ένα…

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !