Νέα ήττα από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Ρότζερς Καπ: Αποκλείστηκε από τον Αμερικανό Ράιλι Οπέλκα 2-1 σετ


Δεύτερο φιάσκο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά την αποτυχημένη εμφάνισή του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο: Ηττήθηκε από τον Αμερικανό νο 32 στην παγκόσμια κατάταξη Ράιλι Οπέλκα και να προκριθεί στον τελικό του Ρότζερς Καπ στο Τορόντο με 6-7 (2), 7-6 (4), 6-4 και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο Masters τίτλο του.

Ο Οπέλκα, από την άλλη, πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό αυτής της κατηγορίας και θα περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Τζον Ίσνερ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Οπέλκα κατάφερε να φέρει το ματς «στα ίσα» μετά την οριακή ήττα του στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς άρχισε να αγχώνεται, να δυσκολεύεται στο σερβίς του και, τελικά, έκανε δώρο το καθοριστικό μπρέικ στον Αμερικανό, που πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του.

Εκεί ο Αμερικανός βγήκε αυτή τη φορά νικητής με 7-4, δημιουργώντας έναν σχετικό εκνευρισμό στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος χτύπησε με δύναμη τη ρακέτα του στο έδαφος.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος, παίρνοντας σχετικά εύκολα το πρώτο γκέιμ. Ακολούθησε άλλος ένας κύκλος από κερδισμένα σέρβις-γκέιμ απ' τους δύο τενίστες, με τον Οπέλκα να κάνει το καθοριστικό break στο 7ο γκέιμ, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με 4-3.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πήρε πολύ εύκολα το 8ο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, με τον Τσιτσιπά να «απαντάει» με δικό του «love» γκέιμ, μειώνοντας σε 4-5.

Ο Οπέλκα, ωστόσο, είχε φέρει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Με «όπλο» του για άλλη μία φορά το σερβίς, πήρε και τους τέσσερις πόντους του 10ου γκέιμ κι έκανε το 6-4, φτάνοντας στην πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/08), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ (Ρωσία)-Ίσνερ (ΗΠΑ).
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !