State Department προς Αμερικανούς: Αποφύγετε τα ταξίδια στο εξωτερικό - Πιο φονική η πανδημία το 2021 σύμφωνα με το Bloomberg


Το State Department ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να εκδώσει νέες, πιο αυστηρές ταξιδιωτικές οδηγίες για πολλές χώρες και να παροτρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Και είναι λογικό μια και το Bloomberg εκτιμά ότι το 2021 η πανδημία θα είναι πιο φονική από τη περυσινή χρονιά κι αυτό εξαιτίας της εκτόξευσης των θανάτων στην Ινδία και τη Βραζιλία.

Σε δήλωσή του, το State Department ανέφερε ότι ο κοροναϊός «συνεχίζει να δημιουργεί άνευ προηγουμένου κινδύνους για τους ταξιδιώτες» και ότι, λόγω αυτών των κινδύνων, προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να «επανεξετάσουν το ταξίδι τους στο εξωτερικό»

Ανέφερε επίσης ότι θα επικαιροποιήσει-αυστηροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες αυτήν την εβδομάδα ώστε αυτές να συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που προτείνουν την απαγόρευση του ταξιδιού στις περισσότερες χώρες.

Επί του παρόντος, το υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί τις ταξιδιωτικές οδηγίες στο “Επίπεδο 3” για τις περισσότερες χώρες, οι οποίες παροτρύνουν τους πολίτες των ΗΠΑ να “επανεξετάσουν τα ταξίδια”, αν και πολλές από αυτές τις συμβουλές χρονολογούνται από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Τώρα, για περίπου το 80% των χωρών θα εκδώσει οδηγίες «Επίπεδο 4» ή «Μην ταξιδεύετε», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση προορίζεται να συμβαδίσει με τις «υπάρχουσες επιδημιολογικές αξιολογήσεις» του CDC.

“Αυτό δεν συνεπάγεται επανεκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης της υγείας σε μια δεδομένη χώρα”, σημείωσε η δήλωση.

«Όπως πάντα, παρακολουθούμε στενά τις συνθήκες σε όλο τον κόσμο και θα ενημερώνουμε τακτικά τις οδηγίες μας για συγκεκριμένους προορισμούς καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες», ανέφερε η δήλωση.

Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να αντικατοπτρίζει μια μακροχρόνια σκλήρυνση των ταξιδιών των ΗΠΑ στο εξωτερικό. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του και η κυβέρνηση Biden συζήτησαν την επανεκκίνηση των ταξιδιών τους προσεχείς μήνες, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα «άρει προοδευτικά» τους περιορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες από τις αρχές Μαΐου.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !