Οι Κινέζοι κατηγορούν την... Ελλάδα ως «ύποπτη» για την «γέννηση» του κορωνοϊού!


Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός προέρχεται από την... Ελλάδα (το ξεκίνησαν από την Ινδία στην αρχή και μετά κατέληξαν σε εμάς) σε μια προσπάθεια να απορρίψουν τις ευθύνες της Κίνας σε ότι αφορά την διάδοσή του ιού στον πλανήτη, με βάση τη σχετική τους έρευνα που δημοσιεύεται στο SSRN. 

 Οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι βασικός «ύποπτος» για την «γέννηση» του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα μαζί με άλλες οκτώ χώρες! Φυσικά πρόκειται για πρωτοφανείς ισχυρισμούς καθώς η Κίνα είχε βρεθεί στο στόχαστρο κυρίως της κυβέρνησης Τραμπ που θεωρούσε το Πεκίνο ως τον βασικό υπεύθυνο για την διάδοση του ιού που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά (περισσότερο οι αποτυχημένες προσπάθειες αντιμετώπισης της διάδοσής του). 

Μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα «γεννήθηκε» στην Ινδία το καλοκαίρι του 2019, πηδώντας από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού, πριν ταξιδέψει απαρατήρητος προς τη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά. 


Ωστόσο ο Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον οποίο επικαλείται η «Daily Mail», χαρακτήρισε το έγγραφο «πολύ ελαττωματικό» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην κατανόηση του κορωνοϊού». 

 Και η Ελλάδα στους «υπόπτους» Στη δημοσίευσή της, η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί μια φυλογενετική ανάλυση -μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός- για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση του κορωνοϊού. Οι ιοί μεταλλάσσονται καθώς αναπαράγονται, που σημαίνει ότι μικροσκοπικές αλλαγές συμβαίνουν στο DNA τους κάθε φορά που αναπαράγονται. 

 Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική μορφή του ιού βρίσκοντας το δείγμα με τις λιγότερες μεταλλάξεις. Λένε ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει ο ιός να ξεκίνησε στη Γουχάν και αντίθετα «δείχνουν» άλλες εννέα χώρες: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρωσία ή Σερβία. 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι καθώς τόσο η Ινδία όσο και το Μπαγκλαντές κατέγραψαν χαμηλές μεταλλάξεις και επειδή γειτνιάζουν, είναι πιθανό η μετάδοση να ξεκίνησε εκεί.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !