Η Ρωσία στην αντεπίθεση: Κηρύσσει εμπορικό πόλεμο στις ΗΠΑ!

Η Ρωσία στην αντεπίθεση: Κηρύσσει εμπορικό πόλεμο στις ΗΠΑ! | Newsit.gr

Πρόσθετοι φόροι που κυμαίνονται από 25% έως 40% για ορισμένα αγαθά που παράγονται στις ΗΠΑ έχουν εισαχθεί από τη Μόσχα ως απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ στον τομέα του αλουμινίου και του χάλυβα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας.

Τον Ιούνιο η Ρωσία υπέβαλε καταγγελία για αμφισβήτηση των δασμών των ΗΠΑ στα μέταλλα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ζητώντας διαβουλεύσεις με την Ουάσιγκτον σύμφωνα με τις διαδικασίες διευθέτησης διαφορών του οργανισμού.

Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία και άλλα μέλη του ΠΟΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της ΕΕ, της Ινδίας, του Μεξικού, της Νορβηγίας και του Καναδά, έχουν ήδη καταθέσει καταγγελίες στον οργανισμό εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν, η Ρωσία σχεδιάζει να φορολογήσει ετήσιες εισαγωγές ύψους 87,6 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι φόροι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα σε τρία χρόνια, προκειμένου να αντισταθμιστούν τα 537,6 εκατομμύρια δολάρια που οι Ρώσοι εξαγωγείς έχασαν λόγω δασμών οι ΗΠΑ.

Δασμός 10% για τις εισαγωγές αλουμινίου και δασμός 25% για τις εισαγωγές χάλυβα, που επιβλήθηκε αρχικά από τον Πρόεδρο Trump τον Μάρτιο, μπήκαν στον πάγο προσωρινά σε ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να επιχειρήσουν να διαπραγματευτούν μια καλύτερη συμφωνία. Η αναστολή ανακλήθηκε αργότερα.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !