Μητσοτάκης για την τραγωδία στο Μάτι: «Να αναλάβει την έρευνα ειδικός εφέτης ανακριτής»

Μητσοτάκης για την τραγωδία στο Μάτι: «Να αναλάβει την έρευνα ειδικός εφέτης ανακριτής» | Newsit.gr

Για εικόνες από το Μάτι που θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τραγωδία στην ανατολική Αττική. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς, κάνοντας λόγο για κυνισμό και θράσος του πρωθυπουργού.
«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την τραγωδία στην Αττική.

Όπως ανέφερε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο οικόπεδο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Όπως ανέφερε έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ότι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν.

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Έκαναν σόου ενώ γνωρίζαμε για μια τεράστια καταστροφή»

Έκανε λόγο και σόου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ώρα που όλοι γνώριζαν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια καταστροφή. «Του χρεώνουν πρωτοφανή κυνισμό και θράσος. Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών».

«Έχει και η σημερινή κυβέρνηση μεγάλες ευθύνες. Κυβερνά σχεδόν τέσσερα χρόνια. Κάποτε ο κύριος Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, τώρα είναι κυνικός και καταστροφικός. Από το 2007 μιλάω για την ανάγκη εκπόνησης ενός ειδικού σχεδίου διαχείρισης καταστροφών.

Όταν επισκέφθηκα το νοσοκομείο Παίδων είδα έναν πιτσιρικά που είχε εγκαύματα αλλά είχε διάθεση να μιλήσει. Μου είπε ότι δεν κάηκε πολύ γιατί φόρεσε βρεγμένη μπλούζα και με κάλεσε να δω τα εγκαύματα άλλων στα χέρια και τα πόδια. Αν ξεφύγει η φωτιά δεν μπορεί να περιοριστεί».
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !