Εταιρεία κλείδωσε τους υπαλλήλους της στο κτίριο για να συνεχίσουν τη δουλειά


Μικροmanagenent με τον χειρότερο δυνατό τρόπο


Μια ινδική εταιρεία πληροφορικής προκάλεσε πρόσφατα οργή στο διαδίκτυο, αφού αναφέρθηκε ότι ένας από τους διευθυντές της διέταξε να απαγορευτεί η έξοδος από το κτίριο γραφείων για να εμποδίσει τους υπαλλήλους να φύγουν χωρίς την άδειά του.

Ένα βίντεο με έναν υπάλληλο ασφαλείας που χρησιμοποιεί βαριές αλυσίδες και μεγάλα λουκέτα για να κλείσει την έξοδο του κτιρίου γραφείων Coding Ninjas στο Gurugram της Ινδίας, έγινε πρόσφατα viral στο Twitter. Σε αυτό, ο φρουρός ισχυρίζεται ότι είχε λάβει οδηγίες από έναν «κύριο Anurag», που αργότερα αναγνωρίστηκε ως διευθυντής της εταιρείας, να κλειδώσει την έξοδο για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει χωρίς τη ρητή άδειά του. Το βίντεο προκάλεσε οργή και για άλλη μια φορά έφερε στο προσκήνιο ζητήματα όπως η εκμετάλλευση των εργαζομένων και το εξευτελιστικό περιβάλλον εργασίας. Όσο για την εταιρεία, εξέδωσε πρόσφατα μια δήλωση αναγνωρίζοντας το περιστατικό, περιγράφοντάς το ως μια «ανωμαλία» που διορθώθηκε «μέσα σε λίγα λεπτά» από την εμφάνισή του.

"Αυτό ήταν μια παρέκκλιση στους Coding Ninjas και ενάντια στις αξίες και την κουλτούρα μας ως οργανισμός", δήλωσε ένας εκπρόσωπος των Coding Ninjas. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι αυτή η ενέργεια δεν ήταν σκόπιμη. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το περιστατικό».

«Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι το περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε ένα από τα γραφεία μας οφειλόταν σε μια λυπηρή ενέργεια ενός υπαλλήλου», δήλωσε η εταιρεία πληροφορικής στο Twitter τις προάλλες. «Διορθώθηκε αμέσως μέσα σε λίγα λεπτά και ο υπάλληλος αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε».

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες, στα κεντρικά γραφεία των Coding Ninjas στο Gurugram, αλλά το βίντεο που δείχνει την έξοδο με λουκέτο έγινε viral μόλις την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί κατηγόρησαν την εταιρεία ότι προσπάθησε να σαρώσει όλη τη δοκιμασία κάτω από το χαλί, ζητώντας συγγνώμη και εξήγηση μόνο αφού αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο.

«Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ξεσπούσε μια τυχαία πυρκαγιά. Πώς μπορεί οποιοσδήποτε οργανισμός να λειτουργήσει με αυτό το επίπεδο ενσυναίσθησης», έγραψε ένας εξοργισμένος χρήστης του Twitter.

Το Coding Ninjas είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που προσφέρει μαθήματα σε διάφορες γλώσσες κωδικοποίησης. 


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !