Και κερατάς και δαρμένος... Το podcast της Παρασκευής, 12-5-2023, με την αιρετική φωνή του Θοδωρή Τσέλα

 


Είναι πλέον γεγονός.

Η κρατική εξουσία νομοθετεί και αντιμετωπίζει κατά το δοκούν σοβαρά εγκλήματα μετατρέποντας τα σε πλημμελήματα. 

Έτσι, παιδεραστές με 400 χρόνια φυλακή αποφυλακίζονται σε λίγα χρόνια, δολοφόνοι αποφυλακίζονται σε 5 χρόνια για να ξαναεγκληματίσουν και καταχραστές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος - αν καταφέρουν και τους δέσουν βέβαια - βγαίνουν ξανά στην κοινωνία μέσα σε ένα με δύο χρόνια.

Για τους περισσότερους από αυτούς, βέβαια, τα εγκλήματα παραγράφονται ή διαγράφονται πάντα με εντολή της κρατικής εξουσίας όπως και να μεταφράζεται ο τίτλος...

Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας», όμως, και σε πλήρη αντιδιαστολή, οι δυνάμεις της κρατικής εξουσίας έσερναν στα αυτόφωρα ηλικιωμένους που δεν φορούσαν μάσκα, επέβαλλαν μηνιαία πρόστιμα στους ανεμβολίαστους, απέλυαν τους αμφισβητίες και γενικά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε, με την ισχύ που τους παρείχαν τα χρήματα των φορολογουμένων που τους πλήρωναν, να τρομοκρατούν τους... φορολογούμενους!

Και κερατάς και δαρμένος αν με πιάνετε...

Στην Ελλάδα του 2023, προκαλούν οι εικόνες πάνοπλων αστυνομικών που σπάνε τις πόρτες με βαριοπούλες και πετούν στον δρόμο συνταξιούχους, γέροντες και αναπήρους, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν ούτε μία βαλίτσα με τα ρούχα τους.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής, σε αυτή την προεκλογική περίοδο, για όλα αυτά, δεν ακούμε κουβέντα!

Κάνουμε εκλογές, ακούμε στείρα λόγια, αλλά δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά.

Εκλογές αίματος μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και εκλογές άνευ ουσίας διανθισμένες από διάφορα πιπεράτα σκάνδαλα και πολλά κακόγουστα τηλεοπτικά διαφημιστικά.

Και ενώ κοιτάμε αποχαυνωμένοι, όσα συμβαίνουν, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος δεν είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατοχύρωσαν τον όρο «Αιγαίο» με την προσθήκη «τουρκικό» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μάχονται να το κάνουν και στην Αμερική, αλλά και σε άλλες 84 χώρες του κόσμου, ξέρω όμως ότι η Ελληνική Δημοκρατία στάθηκε ανίκανη να υπερασπίσει έναν τίτλο της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που συνδέεται ευθέως με την άσκηση της κυριαρχίας μας στη θάλασσα αλλά και στο έδαφος, στο αρχιπέλαγος.

Αυτοί, λοιπόν, που κοιμήθηκαν όρθιοι και δεν υπέβαλαν ένσταση εντός δύο μηνών από την ώρα που η Τουρκική Δημοκρατία ζήτησε την κατοχύρωση του τίτλου στο αρμόδιο κοινοτικό όργανο είναι για πολιτικό κρέμασμα.

Και εδώ, δικαιολογίες και σύνδρομα δεν υπάρχουν...

 
Υ.Γ. Σε αυτό το podcast χρησιμοποιήθηκαν απόψεις του Μ. Κοττάκη από άρθρο του στο Newsbreak, με τις οποίες ταυτιστήκαμε!
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !