Νανά Παναγιώτου: Συνέντευξη με τη σπουδαία ερμηνεύτρια για τη ζωή της, τις συνεργασίες της, τα σχέδια της για το μέλλον


Η συνέντευξη της Νανάς Παναγιώτου στον HeartPlus, στην Ζωή Βασιλοπούλου και στον Θοδωρή Τσέλα, την Τετάρτη 5-4-2023


Την Νανά Παναγιώτου δεν την ήξερα, παρά τα πολλά χρόνια που είμαστε και οι δύο στην δουλειά και τις πολλές διασταυρώσεις...

Ήρθε στο στούντιο του HeartPlus νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα και πιάσαμε αμέσως κουβέντα και πριν καλά καλά το καταλάβουμε, είχε περάσει σχεδόν μία ώρα και δεν είχαμε κάνει ακόμη καμία από τις ερωτήσεις που είχα στη λίστα μου. Μας χάρισε και τριάντα λεπτά επιπλέον από τον χρόνο της.

Αυτό που καταλάβαμε τόσο εγώ, όσο και η Ζωή, είναι πως η Νανά Παναγιώτου, αν και πολλά χρόνια στην νύχτα, με τεράστιες συνεργασίες, τελικά δεν έχει πάρει την δόξα που της αναλογεί παρά το μέγεθος του τελέντου της.

Υπάρχουν λίγες γυναίκες που εκπροσωπούν τις αξίες του λαϊκού πενταγράμμου.

Η Νανά Παναγιώτου, προικισμένη και αφιερωμένη στην τέχνη της, δεν έπαψε ποτέ να δουλεύει. 

Η εικόνα της λαϊκής τραγουδίστριας που κάποιοι ταυτίζουν με την ερμηνεύτρια μπορεί να της ταιριάζει, αλλά η αληθινή εικόνα της είναι πολύ πιο ποιητική και εγώ και η Ζωή που είχαμε την τύχη, αυτές τις δυο ώρες που περάσαμε μαζί της, να βυθιστούμε στον κόσμο της, να συγκινηθούμε όταν τραγούδησε ζωντανά στο στούντιο, το καταλάβαμε...

Και να σκεφτεί κανείς πως η ίδια ήθελε να γίνει κομμώτρια...

Με καταγωγή από την Μικρά Ασία - εξ΄ου και ο λυγμός και το πάθος στην φωνή της - έχει συνεργαστεί με πολλούς, από τον Αντώνη Βαρδή, μέχρι τους Ζιγκ Ζαγκ και από τον Ζουγανέλη, μέχρι τον Σαράντο Αλιβιζάτο και τώρα με την Ναταλί και έχει αγαπήσει αλλά και μισήσει πρόσωπα και καταστάσεις στην δουλειά της, αλλά ποτέ δεν στέκεται στα αρνητικά...

Την ρωτήσαμε εμείς και οι ακροατές, γιατί δεν έχει κατακτήσει το μερίδιο της αναγνωρισιμότητας που έπρεπε τόσα χρόνια, παρά τις υπέροχες συνεργασίες που έχει κάνει. 

Προφανώς, κάθε εποχή έχει τους δικούς της καλλιτέχνες, τον ήχο της, τους όρους της. Έχουν αλλάξει οι εποχές, σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει κάποιος γνωστός, να αποκτήσει κοινό. Είναι πολλά τα εμπόδια, περισσότερα από ό,τι παλιότερα παρά τα μέσα που διαθέτουμε πλέον. Αλλά οι τραγουδιστές και οι τραγουδίστριες με την πάστα της Νανάς Παναγιώτου, δεν έχουν ημερομηνίες και ηλικίες.

Εξάλλου, πολλοί καλλιτέχνες αναγνωρίστηκαν από τον κόσμο αργότερα από άλλους.
Και μην ξεχνάμε ότι το λαϊκό τραγούδι, σήμερα, τελεί υπό διωγμόν...

Αλλά παρά την παρακμή του τραγουδιού, το λαϊκό τραγούδι δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, είναι ό,τι μας αντιπροσωπεύει περισσότερο σαν λαό. Έχουμε το παραδοσιακό τραγούδι, τα μπουζούκια μας, τον Τσιτσάνη, μία ιστορία μεγάλη. Ως λαό μας χαρακτηρίζει το κέφι, θέλουμε να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε. 

Αυτός είναι ο λαός μας και είναι υπέροχος. Κι η χώρα μας είναι ένας παράδεισος. Και τις καλές φωνές ο λαός μας πάντα τις αναγνωρίζει. 

Σίγουρα λοιπόν, θα έρθει η ώρα της Νανάς, εδώ θα είμαστε και θα δικαιωθούμε.

Δεν ξέρω οι άλλοι λαοί τι κάνουν, τι αγαπάνε, με τι διασκεδάζουν, αλλά ο δικός μας λαός είναι πονεμένος λαός. Πριν εκατό χρόνια ήρθαμε σαν πρόσφυγες...

Και η οικογένεια της Νανάς Παναγιώτου, ήταν μια από τις οικογένειες εκείνες...
Όπως και η οικογένεια της Ναταλί...
Άρα ξέρουμε όλοι μας τι σημαίνει υπομονή και σκλήρή δουλειά...

Καλή επιτυχία Νανά Παναγιώτου και συγχαρητήρια στην Frog Music, και στον Σάκη Λαζάρου που κυκλοφορεί το νέο σου τραγούδι με τίτλο, "Αν τον βρείτε" σε στίχους Ναταλί και μουσική του Θοδωρή Ζάννα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Podcast που ακολουθεί: 

 
 Ακούστε το mini live της Νανάς Παναγιώτου:
 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !