Καθυστέρησες τη δόση; Ξεχνάς κλιματισμό, ραδιόφωνο, κινητήρα και στο τέλος και το αυτοκίνητο!


Θα γίνει και αυτό! 


Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε την δόση, το αυτοκίνητο θα επιστρέφει… μόνο του και χωρίς να μπορείτε να το εμποδίσετε στον ντίλερ.

Οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των δανείων και των δόσεων για τα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τα καθυστερημένα δάνεια αυτοκινήτων άνω των 60 ημερών σημείωσαν αύξηση 1,6% μέσα στο 2022.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι κατασχέσεις αυτοκινήτων που δεν αποπληρώνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και χρόνο για τις εταιρίες.

Για να λυθεί το πρόβλημα η Ford κατέθεσε μία πολύ “προχωρημένη” πατέντα, μέσω της οποίας το αυτοκίνητο θα μπορούσε να επιστρέψει μόνο του στον φορέα που εξέδωσε το δάνειο ή στον αντιπρόσωπο της εκάστοτε εταιρίας.

Το σύστημα έχει την ονομασία “Συστήματα και Μέθοδοι Ανάκτησης Οχήματος”, και περιλαμβάνει μία σειρά από μέτρα που θα υπενθυμίζουν στον οδηγό ότι θα πρέπει να πληρώσει την δόση του.

Αρχικά στέλνει ένα μήνυμα σχετικά με την πληρωμή που πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει η πληρωμή μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να απενεργοποιούνται διάφορα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως ο κλιματισμός ή το ραδιόφωνο.

Τα μέτρα θα κλιμακώνονται όσο ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τις δόσεις του.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον κινητήρα. Και ακόμα πιο ακραία είναι η δυνατότητα το αυτοκίνητο να αφήσει τον κακοπληρωτή στα κρύα του λουτρού και να ξεκινήσει μόνο του να επιστρέψει στην αντιπροσωπεία!

Η Ford υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούσε να κατευθύνει το όχημα προς τον πλησιέστερο σταθμό για ανακύκλωση αν η κατάστασή του δεν ήταν τέτοια που θα είχε κάποια αξία για την εταιρία.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !