Ισπανία: Γυναίκα χώρισε και «αποζημιώθηκε» με 204.000 ευρώ για τα οικιακά που έκανε επί 25 χρόνια
Ισπανικό δικαστήριο διέταξε έναν επιχειρηματία να πληρώσει 204.000 ευρώ στην πρώην γυναίκα του για 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών.


Ο πρώην σύζυγος της Ιβάνα Μοράλ έλαβε την εντολή να πληρώσει το ποσό αυτό βάσει του κατώτατου μισθού που ίσχυε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες και η απόφαση αναφέρει ότι η Ιβάνα περνούσε σχεδόν όλο τον χρόνο της φροντίζοντας τα μέλη της οικογένειάς της και εργαζόμενη στα οικιακά σε όλη τη διάρκεια του γάμου.

Ο πρώην σύζυγός της Ιβάνα καλείται, επίσης, να της καταβάλει σύνταξη ύψους 498 ευρώ το μήνα καθώς και μηνιαία ενίσχυση 399 ευρώ και 597 ευρώ στις δύο τους κόρες ηλικίας 20 και 14 ετών σήμερα.

Η Ιβάνα Μοράλ, η οποία παντρεύτηκε το 1995 τον σύζυγό της, προτού υποβάλει αίτηση διαζυγίου, το 2020, δήλωσε ικανοποιημένη με την αποζημίωση μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς.


«Ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά (από τον πρώην σύζυγό μου) χωρίς να έχω τίποτα όταν τελείωσε ο γάμος μας με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και οι κόρες μο να μείνουμε με τίποτα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια» δήλωσε η γυναίκα.

Μετά τον γάμο, η Ιβάνα «αφιέρωσε τον εαυτό της στις οικιακές εργασίες, στη φροντίδα, δηλαδή, του σπιτιού και της οικογένειας με ό,τι αυτό περιλαμβάνει», αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης και μεταδίδει η Daily Mail, το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο στο οποίο αναφερόταν πως το μόνο που θα μοιράζονταν ήταν όσα αποκτούσαν από κοινού με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα που απέκτησε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

Μιλώντας σε ισπανικά ΜΜΕ η Ιβάνα εξήγησε ότι ο σύζυγό της δεν ήθελε να εργάζεται «εκτός σπιτιού» και της επέτρεπε να εργάζεται μόνο στα γυμναστήρια που του ανήκαν, κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !