Η μπάντα που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη απάτη της μουσικής βιομηχανίας



Οι χορευτές Rob Pilatus και Fab Morvan έκαναν τεράστικα επιτυχία στο χώρο της pop μουσικής ... χωρίς να τραγουδήσουν ούτε μια νότα.


Η ψευδαίσθηση: Δύο όμορφοι τραγουδιστές R&B/pop από το Μόναχο, ο Fab Morvan και ο Rob Pilatus, ξεκινούν την καριέρα τους με ένα άλμπουμ μόνο για Ευρώπη, All or Nothing, το 1988. 

Το άλμπουμ συλλέγεται από τον Arista στις Η.Π.Α. και έχει τον εκ νέου τίτλο Girl Το You Know It's True μετά το βασικό του σινγκλ - μια επιτυχία στο Top 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα επόμενα τρία σινγκλ της Milli Vanilli είναι όλα Νο.1 των ΗΠΑ και κερδίζουν το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη στις 21 Φεβρουαρίου 1990, φαινομενικά στα πρόθυρα να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ του κόσμου.

Η πραγματικότητα: Η χρήση τραγουδοποιών πίσω από τα παρασκήνια και το lip-synching σε ζωντανές εμφανίσεις δεν είναι σπουδαία είδηση στην ποπ. Το σκάνδαλο που κατέκλυσε των Milli Vanilli φούντωσε αφού αποκαλύφθηκε ότι το δίδυμο δεν είχε καν τραγουδήσει στους δίσκους του. Ουσιαστικά, ήταν "μαριονέτες" του Γερμανού παραγωγού και τραγουδοποιού Frank Farian, επίσης δημιουργού του ντίσκο-ποπ γκρουπ της δεκαετίας του '70, Boney M. Η κάθοδός τους ήταν τόσο γρήγορη όσο και η άνοδός τους. Τα Grammy τους επέστρεψαν τέσσερις ημέρες αφότου ο Farian αναγκάστηκε να δεχτεί την απατεωνιά του τον Νοέμβριο του 1990. Ένα άλμπουμ που πιστώθηκε στους The Real Milli Vanilli, με τους πραγματικούς τραγουδιστές, κυκλοφόρησε το 1991, αλλά οι προσπάθειες των Morvan και Pilatus να δημιουργήσουν μια καριέρα ως οι ίδιοι ήταν ανεπιτυχείς. Το Rob & Fab του 1993 πούλησε μόλις 2.000 αντίτυπα και χρεοκόπησε το label του. Η τραγική κατάληξη ήταν, πέντε χρόνια αργότερα, τη στιγμή που το δίδυμο επρόκειτο να ξεκινήσει μια προωθητική περιοδεία για ένα νέο άλμπουμ, ο Pilatus βρέθηκε νεκρός μετά από ύποπτη υπερβολική δόση. Το Back and in Attack δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Σήμερα, ο Fab Morvan συνεχίζει να φτιάχνει μουσική και έχει επίσης συμμετάσχει σε motivational ομιλίες. Χρησιμοποιεί τη δραματική και ταπεινωτική ιστορία του ως παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς «όχι απλώς να επιβιώσει αλλά να ευδοκιμήσει» μετά από αντιξοότητες. Χρειάστηκε χρόνος, αλλά επιτέλους έκανε ειρήνη με τη δική του κληρονομιά.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !