Γιατί δεν κάνουν σεξ οι Έλληνες; Βαθύς προβληματισμός στην πρώτη εκπομπή του χρόνου - Το podcast της Δευτέρας 2/1/2023 με την Σταυρούλα και τον Θοδωρή

Τα εντεινόμενα οικονομικά προβλήματα προκαλούν και κατακόρυφη μείωση της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών!


Στη χώρα μας, τα τελευταία δυο χρόνια καταγράφεται κατακόρυφη πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως έδειξε έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, που αποδίδεται στα οικονομικά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ σε ανάλογη έρευνα του 2006, το 29% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα, το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε σε 18% το 2007 και σε μόλις 11% το 2008.
Δηλαδή, τα τελευταία δύο χρόνια, καταγράφεται μείωση κατά 62% στον αριθμό των Ελλήνων που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ε.Μ.Α.Σ. σε συνεργασία με την ALCO με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.800 ενηλίκων (στρωματοποιημένο, αναλογικό του πραγματικού πληθυσμού), είχε διάρκεια ένα χρόνο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008.

Η σεξουαλική δραστηριότητα καταγράφεται τρομακτικά μειωμένη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η λίμπιντο της ανθρωπότητας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η πιο πρόσφατη μελέτη εστιάζει στις ΗΠΑ και διαπιστώνει μείωση σε όλες τις μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας με παρτενέρ από το 2009 έως το 2018, αλλά και στον αυνανισμό των εφήβων. Το δείγμα αφορούσε σε ηλικίες από 14 έως 49 ετών.

Ήδη από το 2018, το Time έγραφε πως, σύμφωνα με τις πλέον επίσημες και έγκυρες μελέτες για τις ΗΠΑ, «το ποσοστό των ανθρώπων που το έκαναν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έπεσε από 45% το 2000 σε 36% το 2016». Το πλέον ανησυχητικό είναι πως η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στη θεωρούμενη ως «καυλοπυρέσσουσα» (όπως θα τη χαρακτήριζε ο Εμπειρίκος) γενιά, τους νέους: η έρευνα έδειξε ότι ήταν υπερδιπλάσιοι οι σεξουαλικά ανενεργοί στα 20-25 τους χρόνια millennials από ό,τι η προηγούμενη γενιά στην αντίστοιχη ηλικία.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !