Τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες πέρυσι;


Με άνοδο 4,3% έτρεξε η εγχώρια αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το 2022 καταγράφοντας 105.283 αυτοκίνητα από 100.911 που ήταν το 2021.


Είναι χαρακτηριστικό ότι την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις κατέχει η κατηγορία Β συγκεντρώνοντας 49% μερίδιο αγοράς, ενδεικτικό της επιθυμίας του ελληνικού κοινού για οχήματα που το κόστος κτήσης κυμαίνεται σε ανεκτά επίπεδα για μια μέση ελληνική οικογένεια.

Για μια ακόμη χρονιά η βενζίνη καλά κρατεί στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού, καθώς το μερίδιο αγοράς τους κινήθηκε στο 49%, αλλά είναι μειωμένο κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή το μερίδιο των οχημάτων με κινητήρα diesel κινήθηκε στο 16,3% μειωμένο κατά 1,1%. Στο μεταξύ, τα υβριδικά εμφανίζουν μια ανοδική τάση κατακτώντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 27,6%, ελαφρώς αυξημένο κατά 4,4% σε σχέση με το 2021.

Στο μεταξύ κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι το ποσοστό των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών (PHEV και BEV), που το 2022 έφτασε το 7,9%.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της διάδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων και στην Ελλάδα δεν είναι στρωμένος με ρόδα… Θα απαιτήσει χρόνο, επιδοτήσεις και επενδύσεις σε βάθος χρόνου…

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !